Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PNL și PSD, alianță politică cu năbădăi. Conducerea PNL, în ședință la Palatul Parlamentului

Liderii partidelor din Coaliția de guvernare se atacă public, dar rămân împreună. Deși critică public PSD și pe șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, liberalii nu vor să plece de la putere. Conducerea PNL va avea o nouă ședință în această dimineață, după ce întâlnirea de seara trecută de la Vila Lac s-a terminat fără vreo decizie importantă cu privire la viitorul guvernării cu PSD. 

În prima apariție după ultimele scandaluri din Coaliție, Marcel Ciolacu a declarat că își dă demisia dacă PNL iese de la guvernare. Liderul PSD a descris declarațiile războinice ale colegilor din PNL drept, citez, "tâmpenii spuse în campanie". 

Reporter: „Vă veți da demisia dacă PNL iese de la guvernare?”

Marcel Ciolacu, premierul României: „Categoric! În acel moment nu mai avem o coaliție pentru guvernul României.”

Reporter: „Poate funcționa guvernul așa?”

Marcel Ciolacu, premierul României: Da, pentru că un guvern funcționează cu miniștri, nu funcționează cu președinții de partide.”

Reporter: „Domnul Ciucă spune că veți face alianță cu AUR.”

Marcel Ciolacu, premierul României: Vă spun, e în seria de tâmpenii spuse în timpul campaniei. Poate să spună orice, dar vă spun că este exclus ca PSD să facă o alianță cu AUR.” 

Aroganța face parte din ADN-ul PSD-ului, este replica venită din partea deputatului PNL, Florin Roman.

Florin Roman, deputat PNL: „Domnul Ciolacu, știți cum, câteodată mai spune și lucruri trăznite. E evident că noi încercăm să ne vedem de treaba noastră atât la nivelul Parlamentului, cât și la nivelul Guvernului. Încercăm să dăm stabilitate unei țări guvernate de oameni extrem de aroganți în ultima vreme. Pentru că dacă te uiți la declarațiile liderilor PSD, vezi foarte multă aroganță, foarte multă ironie, foarte multă impertinență, câteodată și atacuri grobiene. Asta face parte din ADN-ul PSD-ului care, din punctul meu de vedere și al Partidului Național Liberal, atunci când are puterea, confiscă instituțiile și le pune să lucreze conform intereselor lor.” 

Deși PNL tot acuză PSD de abuz de putere, potrivit surselor Euronews, liberalii nu vor să iasă de la guvernare, pentru că miza este prea mare - propulsarea liderului Nicolae Ciucă în turul doi al prezidențialelor. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE