Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc, cel mai lung turneu apostolic. Suveranul Pontif va vizita în 12 zile patru țări din Asia de Sud-est și Oceania

Papa Francisc pleacă în cea mai lungă și cea mai îndepărtată călătorie a pontificatului său. Este vorba despre un turneu de 12 zile în patru ţări din Asia de Sud-Est şi Oceania. Cu opriri în Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est și Singapore, se așteaptă ca Papa să facă apel la dialogul interconfesional și să consolideze importanța Asiei pentru Biserica Catolică.

Locuitorii Indoneziei, cea mai mare țară musulmană din lume, se pregătesc să-l întâmpine pe Papa Francisc în capitala Jakarta. Aici, Suveranul Pontif va petrece patru zile în care dialogul musulman-creștin va fi subiectul principal. Papa va vizita moscheea Istiqlal, cea mai mare din Asia de Sud-Est și va prezida o slujbă pe un stadion. Punctul culminant al vizitei va fi întâlnirea cu președintele Indoneziei. Cu toate că majoritatea populației este musulmană, oamenii sunt entuziasmați să-l întâlnească pe Papa.

„Nu avem nicio problemă cu vizita. El este oaspetele și noi îi vom ura bun venit. Vrea să viziteze moscheea noastră Istiqlal? Poate face asta. Este binevenit”, a precizat un localnic.  

„Sincer, eu sunt de altă religie, dar mă bucură (vizita Papei n.r.). Înseamnă să fim împreună. Uniunea înseamnă respect reciproc. Asta este ceea ce îmi place, sunt de acord cu vizita sa în Indonezia”, a mai spun un altul. 

Următoarea oprire va fi în Papua Noua Guinee, o țară din Oceania puternic afectată de catastrofe naturale și fenomenul de despădurire. Se așteaptă ca Papa să facă aici apel pentru conservarea ecologică. Urmează apoi Timorul de Est, o țară insulară aflată în extremitatea estică a arhipelagului indonezian și una dintre cele mai catolice din lume. 

Papa Francisc va încheia călătoria cu o oprire de 48 de ore în Singapore. Turneul a fost planificat inițial pentru 2020, însă a fost amânat din cauza pandemiei. Va fi cea mai dificilă călătorie a Papei, având în vedere problemele de sănătate din ultimele luni, care îl obligă să folosească un scaun cu rotile. 

Papa va trebui să facă faţă unui drum de 32.000 de kilometri și unui decalaj de fus orar de până la opt ore. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE