Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc își reînnoiește apelurile pentru pace. El s-a rugat pentru victimele războaielor și ale accidentului aviatic din Brazilia

Papa Francis și-a reînnoit apelurile și rugăciunile pentru pace în întreaga lume. În fața mulțimii adunate la Vatican, el a amintit de victimele bombardamentelor atomice, care au lovit Japonia la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Dar și de cele înregistrate în războiale aflate în desfășurare și în urma accidentului aviatic din Brazilia.

”În aceste zile am comemorat bombardamentele atomice din orașele Hiroshima și Nagasaki. Pe măsură ce continuăm să ne rugăm Domnului pentru victimele acelor evenimente și ale tuturor războaielor, reînnoim rugăciunile noastre pentru pace, în special în Ucraina, care este chinuită, în Orientul Mijlociu, Palestina și Israel, Sudan și Myanmar.

De asemenea, ne rugăm pentru victimele tragicului accident aviatic din Brazilia.”, a declarat Papa Francisc.

Papa Francisc vrea să viziteze China

De altfel, Papa Francisc şi-a reiterat intenţia de a efectua o deplasare în China şi de a vizita sanctuarul din Sheshan dedicat Sfintei Fecioare Maria Ajutorul Creştinilor, declarând că are o imagine cu aceasta în reşedinţa Santa Marta în care locuieşte la Vatican, relatează vineri EFE.

"Aştept cu nerăbdare, da", a spus papa Francisc referindu-se la o vizită în China, într-un interviu acordat Provinciei chineze a Societăţii lui Iisus, publicat vineri de media de la Vatican.

Papa a declarat că în China ar dori să se întâlnească "cu episcopii şi cu poporul lui Dumnezeu, care este atât de credincios, care a trecut prin atâtea şi a rămas credincios".

O eventuală vizită a papei în China ar avea loc doar în urma unei invitaţii oficiale din partea Beijingului, cu care Vaticanul nu are încă relaţii bilaterale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE