Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc e împotriva legalizării drogurilor: Traficanții sunt asasini. O scădere a dependenței nu se obține prin liberalizarea consumului”

Papa Francisc s-a declarat împotriva legalizării consumului de droguri și l-a catalogat drept ”asasini” pe traficanții de stupefiante. De asemenea, Suveranul Pontif a făcut apel pentru a fi sprijinite persoanele dependente de substanțe interzise, relatează agenția Reuters.

”O scădere a dependenței nu se obține prin liberalizarea consumului de droguri. Aceasta este o iluzie, așa cum a fost propus, sau deja implementat, în unele țări", a declarat Papa Francisc în fața oamenilor adunați miercuri în Piața Sfântul Petru din Vatican.

”În același timp, totuși, să ne amintim că fiecare dependent are o poveste personală unică și trebuie să fie ascultat, înțeles, iubit și, în măsura în care este posibil, vindecat (...)", a adăugat Suveranul Pontif cu ocazia zilei internaţionale de luptă împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri.

De asemenea, Papa Francisc nu a făcut nicio diferență între drogurile considerate ușoare, precum marijuana, care a fost legalizată pentru uz recreativ în mai multe state, și cele de mare risc, cum ar fi heroina și cocaina.

”Nu putem ignora intențiile și acțiunile malefice ale dealerilor și traficanților de droguri. Ei sunt asasini", a precizat Suveranul Pontif, potrivit sursei citate.

Originar din Argentina, Papa Francisc a condamnat și ”impactul distrugător” al producției de droguri asupra mediului, afirmând că acesta este "tot mai evident, de exemplu, în bazinul Amazonului" din America Latină.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE