Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc: ”Nicio Biserică Creştină să nu fie desfiinţată”. Suevarnul Pontif a făcut apel la protejarea lăcașelor de cult și a celor ce se roagă

Papa Francisc condamnă decizia liderilor de la Kiev de a interzice Biserica Ortodoxă Ucraineană unită cu Moscova. În rugăciunea Angelus, Suveranul Pontif a făcut apel la protejarea tuturor bisericilor creștine și a celor care se roagă în ele.

Apelul vine la o zi după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat legea ce prevede interzicerea în Ucraina a Bisericii Ortodoxe legate de Patriarhia de la Moscova.

”Continui să urmăresc cu durere luptele din Ucraina și Federația Rusă. Gândindu-mă la legile adoptate recent în Ucraina, mă tem pentru libertatea celor care se roagă, pentru că oricine se roagă cu adevărat se roagă întotdeauna pentru toată lumea, nu există niciun rău în rugăciune.

Dacă cineva comite un rău împotriva poporului său, el va fi vinovat pentru asta, dar nu poate săvârşi răul pentru că s-a rugat. Atunci cei care vor să se roage, să fie lăsați se roage în ceea ce ei consideră biserica lor. Vă rog, nicio biserică creştină să nu fie desfiinţată direct sau indirect.

Bisericile nu trebuie atinse. Şi să continuăm să ne rugăm pentru stoparea atâtor altor războaie. În Palestina, în Israel, în Myanmar și în alte regiuni oamenii cer pace. Să ne rugăm ca Domnul să ne dea pacea tuturor.”, a declarat Papa Francisc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE