Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pană IT majoră în Țările de Jos: Au fost afectați funcționarii publici, poliția și aeroportul din Eindhoven

Traficul aerian pe aeroportul Eindhoven, al doilea ca mărime în Țările de Jos, a fost oprit după o cădere masivă a sistemelor informatice. Avioanele au rămas la sol ore întregi pe aeroportul regional din sud-estul țării. Incidentul a afectat și poliția, dar și funcționarii publici.

Zeci de curse aeriene au fost afectate

Zeci de curse de pe aeroportul din Eindhoven, care servește și în scop militar, au fost afectate. Mai mult, 20 de zboruri au fost anulate, iar altele au fost redirecționate către Amsterdam și Bruxelles.

Pasager: Zborul nostru a fost amânat, de două ori până acum. Mai întâi a fost amânat până la prânz și acum până la ora 13.00, așa că nu știm deocamdată dacă se va relua sau nu.

Oficialii au declarat că nu există semne să fi fost un atac cibernetic

Perturbările majore au fost puse pe seama unei probleme de rețea de la Ministerul olandez al Apărării. Amploarea și cauza rămân deocamdată necunoscute. Însă oficialii au declarat că nu există semne să fi fost un atac cibernetic.

Dick Schoof, premierul Țărilor de Jos: Semnele nu indică acest lucru, dar nu îl pot exclude în acest moment. Dar Ministerul Apărării nu a ridicat acest semnal, ca să spun așa.

Cel mai mare aeroport din țară, Schiphol, aflat în Amsterdam, nu a raportat nicio problemă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE