Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Nu o înţeleg pe aia cu independent”. Marcel Ciolacu a comentat iminenta candidatură a lui Mircea Geoană la președinție

Mircea Geoană și-a anunțat demisia din postul de secretar adjunct al NATO, cu câteva zile înainte să-i expire mandatul. 10 septembrie va fi ultima sa zi la Bruxelles, în această funcție.

Vestea a circulat repede și a confirmat - dacă mai era nevoie - că Geoană a luat această decizie tocmai pentru a-și anunța candidatura la președinția României. El ar urma să facă anunțul oficial în următoarele zile.

Marcel Ciolacu: „Asta e în zona de ipocrizie"

Între timp, a venit și reacția premierului Marcel Ciolacu, care este și președinte PSD, adică exact funcția pe care a avut-o și Mircea Geoană între 2005 și 2010. Numai că Geoană a lăsat de înțeles, în urma unor mesaje anterioare cu tâlc, că el va candida ca independent, mai ales că au trecut ani buni de când a plecat din PSD.

Marcel Ciolacu: „Ce nu înțeleg în continuare, nu o înţeleg pe aia cu independent. O să mă duc la partid să le spun: 'Ştiţi, nu mai vreau să să fiu preşedinte la voi, la partid, ştiţi, sunt independent de mâine, eu sunt independent'. Asta e în zona de ipocrizie.

Păi ce, ai fost independent? Că toată viaţa ta ai fost preşedinte la PSD, ai fost pus în funcţii de PSD, ai candidat din partea PSD-ului. Cum eşti independent? Ţi-ai făcut partid, ai candidat cu partidul tău, ai încercat acum să-i aduni pe toţi care nu-şi mai găsesc loc pe alte liste, în toate partidele. Sunt independent aşa, generic, aşa îmi place mie, aşa mi-au dat mie sondajele de opinie, în discuţiile cu consultanţii, că e bine să mă dau independent”.

În mai multe sondaje, chiar și din urmă cu câteva luni, Mircea Geoană este văzut drept favorit la alegerile prezidențiale. Iar experții spun că el va rămâne în continuare favorit.

În direct la Euronews, profesorul SNSPA Dumitru Borțun a spus că el consideră că Geoană „va schimba jocul" și a explicat și motivele.

În 2009, Mircea Geoană a mai candidat la președinția României, când a avut parte de un duel foarte strâns cu Traian Băsescu. Tot atunci, Geoană a devenit „celebru” prin replica: „Mihaela, dragostea mea”, crezând că a câștigat alegerile.

  • Primul tur al alegerilor prezindențiale va avea loc pe 24 noiembrie, iar turul 2, pe 8 decembrie.
  • Mircea Geoană a fost numit în funcția de secretar general adjunct al NATO în octombrie 2019.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE