Ministrul Alexandru Rafila propune ca disciplina ”Educație pentru Sănătate” să fie introdusă în școli. Medicul susține că printr-o astfel de măsură, România ar evolua din punct de vedere al indicatorilor stării de sănătate.
”De ani de zile militez pentru dezvoltarea educaţiei pentru sănătate în şcoli. Dacă vom găsi tot felul de pretexte ca să amânăm la nesfârşit introducerea «Educaţiei pentru sănătate» în şcoli, atunci vom avea o problemă foarte serioasă şi nu numai din punctul de vedere al înţelegerii beneficiilor vaccinării, ci şi din punct de vedere al prevenirii bolilor transmisibile şi netransmisibile.
«Educaţia pentru sănătate» dezvoltă deprinderi preventive sănătoase, care pot fi transmise şi de către copii sau adolescenţi părinţilor lor. Este un proces care, în decurs de câţiva ani, ar putea să schimbe faţa României din punct de vede al indicatorilor stării de sănătate şi nici nu costă foarte mult", a explicat ministrul Sănătății, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.
- EXCLUSIV. Alexandru Rafila, avertisment despre situația vaccinării din România. ”Începem să ne comparăm cu țări din centrul Africii”
- Strategia Națională de Vaccinare în România 2023-2030, în dezbatere publică. Ce presupune aceasta
- Protest antivaccinare cu îmbrânceli și incidente. Manifestanții se tem că "vaccinarea ar putea să devină obligatorie"
Alexandru Rafila a afirmat că este dispus să lucreze împreună cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, la dezvoltarea acestei discipline.
”Mă aşez la masă oricând cu doamna ministru Deca să dezvoltăm această disciplină curriculară, care trebuie inclusă în programul de pregătire, adaptată fiecărei vârste, încât să dezvolte comportamente sănătoase preventive”, a mai menționat Alexandru Rafila.