Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Netanyahu susține că luptele intense împotriva Hamas se încheie, dar războiul va continua. ”Nu sunt dispus să las Hamas aşa cum e”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat duminică faptul că etapa luptelor intense împotriva Hamas se apropie de sfârșit, însă a avertizat că războiul din Fâșia Gaza se va opri numai până când gruparea nu va mai deține controlul asupra enclavei palestiniene, relatează Reuters.

După se vor încheia luptele intense din Fâșia Gaza, Netanyahu a afirmat că Israelul va putea mobiliza mai multe forțe de-a lungul graniței de nord cu Libanul, unde s-au intensificat acțiunile militare împotriva grupării Hezbollah, care este susținută de Iran.

”Odată ce faza intensă se va termina, vom avea posibilitatea de a muta o parte din forțe spre nord. Și vom face acest lucru. În primul rând în scopuri defensive. Și, în al doilea rând, pentru a ne aduce acasă locuitorii (evacuați).

Dacă putem, vom face acest lucru pe cale diplomatică. În caz contrar, o vom face în alt mod. Dar îi vom aduce (pe locuitori) acasă", a declarat Netanyahu într-un interviu acordat postului israelian de televiziune Channel 14.

Multe orașe israeliene din apropierea graniței cu Libanul au fost evacuate în timpul luptelor.

Întrebat când se va încheia faza de lupte intense împotriva Hamas, Netanyahu a răspuns: "Foarte curând”, însă Armata va acționa în continuare în Gaza.

”Nu sunt dispus să pun capăt războiului și să las Hamas așa cum este", a spus premierul israelian.

De asemenea, Netanyahu a reiterat că respinge posibilitatea ca Autoritatea Palestiniană, cu sediul în Cisiordania, să conducă Fâșia Gaza în locul Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE