Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Atac armat în regiunea rusă Daghestan. Cel puțin 19 oameni au fost uciși. Un preot, printre victime

Mai mulți oameni au fost omorâți într-o serie de atacuri în republica Daghestan, în sudul Rusiei. Comitetul Național Antiterorist al Rusiei a calificat atacurile din regiunea predominant musulmană drept acte teroriste.

24/06/2024 , 17:27

Numărul victimelor crește la 19

Cel puțin 15 membri ai forțelor de ordine și patru civili au fost uciși în două atacuri aparent coordonate în regiunea Daghestan din sudul Rusiei, au declarat luni anchetatorii ruși, potrivit publicației The New York Times.

Înarmați cu puști și cocktail-uri Molotov, atacatorii s-au năpustit asupra unei sinagogi și a unei biserici ortodoxe în noaptea de duminică spre luni în două orașe importante din Daghestan, o regiune predominant musulmană de pe malul Mării Caspice.

Printre victime sunt ofițeri de de poliție și mai mulți civili, inclusiv un preot ortodox, a anunțat guvernatorul republicii autonome. Atacatorii au deschis focul asupra a două biserici ortodoxe, a unei sinagogi și a unui post de poliție din două orașe, au precizat autoritățile ruse.

Atât biserica, cât și sinagoga au luat foc. A fost declanșată o operațiune antiteroristă. Comitetul Antiterorist anunță că cinci bărbați înarmați au fost eliminați, în timp ce alte surse vorbesc de cel puțin șase.

Atacul armat din nordul Caucazului nu a fost revendicat

Atacurile din regiunea Caucazului de Nord nu au fost revendicate până în acest moment.

”Înțelegem cine se află în spatele organizării atacurilor teroriste și ce scop urmăresc", a declarat liderul Daghestanului, Serghei Melikov, potrivit Reuters.

Surse din rândul anchetatorilor citate de presa rusă au precizat că printre atacatori s-au numărat doi fii ai șefului districtului Sergokala din centrul Daghestanului, care au fost reținuți de anchetatori.

Serghei Melikov a mai afirmat că aceste atacuri ”sunt o încercare de a destabiliza situaţia” din republică, şi a cerut populaţiei să rămână calmă.

Direcţia de investigaţii a Comitetului de anchetă din Daghestan a deschis dosare penale pentru atacuri teroriste în legătură cu atacurile din cele două oraşe.

Atacurile din orașele Derbent şi Mahacikala din Daghestan au fost comise în ziua în care ruşii ortodocşii au sărbătorit Rusaliile. În martie, un atac al grupării teroriste Stat Islamic la o sală de concerte din suburbia Moscovei a dus la moartea a 145 de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE