Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nadia Comăneci, alături de cele trei gimnaste după decizia TAS. Ea spune că-i va da bronzul de la Montreal Sabrinei Voinea

S-a luat o decizie istorică pentru gimnastica românească: Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz la JO 2024, după decizia luată de TAS.

Nadia Comăneci a felicitat-o pe Ana Maria Bărbosu pentru această reușită, dar și-a exprimat și compasiunea pentru celelalte gimnaste, Sabrina Voinea, care a încheiat concursul pe locul patru, și Jordan Chiles, căreia i se retrage medalia de bronz și termină acum pe cinci. Zeița de la Montreal a spus chiar că îi va da bronzul ei Sabrinei, câștigat în 1976.

"Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal", a declarat Nadia Comăneci pentru antena3.ro.

Nadia a fost foarte implicată în cazul Sabrinei Voinea, încă de la început.

Ea a trimis mai multe solicitări președintelui Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe, pentru reanalizarea exercițiului la sol al Sabrinei.

"Trebuie să clarificăm pentru Sabrina, pentru că acest copil a muncit foarte mult. Este important ca fata să știe ce a greșit și ce nu a greșit", a spus Nadia.

Fosta mare sportivă a publicat pe conturile personale de social media o postare cu două videoclipuri rulate simultan, în care sunt prezentate evoluțiile Sabrinei Voinea la proba de echipe și proba de individual, cu execuție similară, dar punctată diferit și imagini care arată că gimnasta nu a depășit covorul cu călcâiul.

În urma deciziei TAS, echipa de gimnastică a Statelor Unite ale Americii și Comitetul Olimpic și Paralimipc al SUA au transmis că sunt "devastați" și că pe toată perioada procesului, sportiva Jordan Chiles "a fost a fost supusă unor atacuri constante, lipsite de orice bază și dureroase pe rețelele de socializare".

Jordan Chiles chiar a anunțat că va lua o pauză de la social media, dupa ce i-a fost retrasă medalia, pentru a-și proteja sănătatea mintală.

Nadia Comăneci atrage atenția fanilor asupra comportamentului neadecvat față de sportive și îi roagă să nu le mai atace.

"Către fanii din toată lumea, vă rog nu mai atacați aceste doamne: Ana Bărbosu, Jordan Chiles și Sabrina Voinea. Este inacceptabil și crud"

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE