Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

JO 2024. Reacția oficială a americanilor, după decizia TAS: ”Suntem devastați. Contestația a fost depusă cu bună credință”

Echipa de gimnastică a Statelor Unite ale Americii și Comitetul Olimpic și Paralimipc al SUA au reacționat după ce TAS a decis ca medalia de bronz a lui Jordan Chiles să fie retrasă. Într-o declarație comună, cele două transmis că sunt ”devastați” de hotărârea comisiei ad-hoc.

TAS a decis că antrenoarea gimnastei Jordan Chiles a depus contestația în afară timpului regulamentar de un minut prevăzut pentru o astfel de acțiune, însă acum echipa SUA vine și dă asigurări că această contestație a fost depusă ”cu bună credință”.

Mesajul complet al echipei SUA și al Comitetului Olimpic și Paralimpic al SUA:

”Suntem devastați de hotărârea TAS legată de finala de la sol. Contestația legată de nota la dificultate a lui Jordan Chiles a fost depusă cu bună credință și pentru a ne asigura, în concordanță cu regulamentele FIG, că notarea va fi corectă.

Pe parcursul procesului, Jodan a fost supusă unor atacuri constante, lipsite de orice bază și dureroase pe rețelele de socializare. Niciun atlet nu ar trebui să aibă parte de un asemenea comportament. Condamnăm atacurile și pe cei care le susțin și le instigă. O lăduăm pe Jordan pentru că s-a comportat cu integritate, în timpul și în afara competiției la sol, și vom continua să fim alături de ea și să o susținem.”

Jordan Chiles, afectată de anunțul TAS

Jordan Chiles s-a arătat foarte afectată de decizia TAS. La câteva minute de la comunicarea hotărârii, gimnasta din SUA a postat un mesaj pe Instagram în care a anunțat că va lua o pauză de la social media, pentru a-și proteja sănătatea mentală.

După ce a depus contestația la finala de la sol, Jordan Chiles a primit nota 13.766, adică o sutime în plus, care a urcat-o de pe locul cinci până pe ultima treaptă a podiumului, în detrimentul Anei Maria Bărbosu, care obținuse nota 13.700.

Noul clasament al finalei de la sol, după decizia TAS

1. Rebeca Andrade (Brazilia) - 14.166

2. Simone Biles (SUA) - 14.133

3. Ana Maria Bărbosu (România) - 13.700

4. Sabrina Voinea (România) - 13.700

5. Jordan Chiles (SUA) - 13.666

6. Alice D'Amato (Italia) - 13.600

7. Rina Kishi (Japonia) - 13.166

8. Ou Yushan (China) - 13.000

9. Manila Esposito (Italia) - 12.133

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE