Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Camelia Voinea: "O eroare de două zecimi ne-a privat de medalia de bronz. Nu m-am răzgândit cu privire la retragere"

Camelia Voinea a contestat vehement nota primită de fiica sa în cadrul probei de la sol, subliniind o eroare de două zecimi la dificultate care a influențat decisiv clasarea pe podium.

Voinea a povestit momentul dramatic în care a realizat diferența de notare și a explicat că, deși nu a văzut dovezile prezentate ulterior privind o presupusă greșeală, este hotărâtă să lupte până la capăt pentru dreptatea elevei sale, așteptând audierea la TAS.

”Eu m-am dus să contest dificultatea, pentru că nu era cu virgulă calculul meu. Deci era 6,1 și s-a dat 5,9, acolo mi s-a părut mie diferența de două zecimi care chiar conta foarte mult pentru medalia pe care noi ne-o doream să o obținem și Sabrina să urce pe podium.

Pur și simplu, credeți-mă că în momentul în care am văzut afișată nota, nu am mai văzut că în partea dreaptă era un -1, o zecime, mi s-au înmuiat genunchii și pur și simplu mi s-a tăiat vederea. Era diferența aia clară de două zecimi de la dificultate și acolo mi s-a întunecat și mintea și tot.

Am văzut-o și pe Sabrina stând pe scaun că își aștepta nota cu nerăbdare știind că a făcut un sol foarte bun, a început să plângă și pur și simplu m-a dat peste cap.

Abia când a coborât Nadia am văzut acel -1. Trecuse deja timpul pentru contestație, concura deja Chiles, i se afișase și nota, fusese toată chestia aceea cu schimbarea notei de pe tabelă. Nu am avut timp să reacționăm. Ca să aud ulterior din partea altor arbitre că a avut călcâiul afară. Cu zecimea aceea se clasa clar pe trei. Nu putea contesta nimeni medalia.

Nu mi-a prezentat nimeni vreo poză, ca cineva să îmi spună, din partea arbitrajului, dar nu e oficial, poza e într-un costum alb de gimnastică, care a fost la Campionatul Mondial, unde a luat locul 4. Eu nu am văzut acea poză. Eu spun ce se discută așa din culise, în momentul în care pun la dispoziție acea poză, e clar că atunci era la Mondial.

Încă nu m-au audiat la TAS, am înțeles că mâine e audierea. Din punctul meu de vedere, Sabrinei îi aparține medalia de bronz, dar nu știm ce se va întâmpla, eu voi lupta până la final. S-a făcut calculul atât de bine, încât clar a vrut să o scoată de pe podium.

Eu nu m-am răzgândit, eu nu cred că am declarat ceva anume. Eu aștept să se facă dreptate.”, a declarat Camelia Voinea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE