Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Nadia Comăneci, noi probe în favoarea Sabrinei Voinea la JO 2024: ”Execuții similare, punctate diferit”

Nadia Comăneci continuă să susțină cauza Sabrinei Voinea, după ce sportiva a fost privată de medalia de bronz din cauza arbitrajului, la proba individuală de sol, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Fosta mare sportivă a publicat pe contul personal de Instagram o postare cu două videoclipuri rulate simultan, în care sunt prezentate evoluțiile Sabrinei Voinea la proba de echipe și proba de individual, cu execuție similară, dar punctată diferit.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a trimis, luni, o scrisoare de protest către Federaţia Internaţională de Gimnastică, adresată direct preşedintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestaţiei exerciţiului din finala la sol al Sabrinei Maneca-Voinea, la Jocurile Olimpice de la Paris, potrivit unui comunicat al COSR.

COSR precizează că ''Sabrina Voinea a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video şi foto infirmă această teorie''.

De asemenea, Federaţia Română de Gimnastică (FRG) a cerut analiza Federaţiei Internaţionale de specialitate pentru eroarea de arbitraj din finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, precizând totodată că a depus două memorii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru repunerea în drepturi a Sabrinei Voinea, care a pierdut medalia de bronz în urma contestaţiei delegaţiei Statelor Unite ale Americii.

Sabrina Maneca-Voinea a făcutcontestaţie pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbaşa câştiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE