Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Motivele atacatorului din SUA. Anchetatorii au găsit fotografii și informații despre Joe Biden în telefonul tânărului care l-a atacat pe Trump

Anchetatorii din Statele Unite au reușit să realizeze un prim portret al atacatorului care a încercat sa-l omoare, săptămâna trecută, pe fostul președinte american Donald Trump. Au fost realizate peste 200 de interviuri, au fost analizate apelurile telefonice și istoricul căutărilor de pe internet.

Informațiile culese nu scot la iveală și motivele care l-au determinat pe tânărul de 20 de ani să recurgă la acest gest extrem.

Atacatorul era un tânăr inteligent, singuratic și modest. Acesta era interesat de arme și nu vorbea deschis despre politică și preferințe sale. Avea puțini prieteni apropiați, iar când era liber mergea să tragă într-un poligon local, arată date din anchetă. Prin urmare, intențiile sale nu par să fi fost motivate politic și pot fi puse, mai degrabă, pe dorința, inexplicabilă deocamdată, de a ataca o persoană cunoscută. 

Fotografii cu Biden găsite în telefonul atacatorului lui Trump

În telefonul atacatorului au fost găsite fotografii și informații despre președintele Joe Biden, dar și despre alte personalități politice din SUA. De asemenea, tânărul a căutat informații privind locația mitingului lui Trump, dar și despre evenimentele Partidului Democrat.

În acest fel, atacatorul a descoperit că Donald Trump urma să ajungă la un miting în apropiere de casa lui, la doar o oră de mers cu mașina.

În aceste condiții, concluzia este că tânărul punea la cale un atac asupra unor persoane de rang înalt, iar Donald Trump s-a întâmplat să fie în apropiere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE