Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum încearcă Trump să câștige alegerile: ”Strategia a fost umanizarea. Va beneficia de pe urma tentativei de asasinat. Lumea se solidarizează cu victima”

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a acceptat nominalizarea Partidului Republican pentru un nou mandat la Casa Albă.

”Candidez pentru a fi președinte pentru toată America”, a declarat Trump în primul său discurs de după tentativa de asasinat.

Donald Trump a făcut apel la unitate

Participanții la Convenția Națională a Republicanilor au întâmpinat anunțul cu aplauze. Donald Trump a făcut apel la unitate și a spus că nimeni nu câștigă dacă America este divizată.

Jurnalistul român Alexandru Alexe, stabilit în Statele Unite, a analizat apariția lui Donald Trump la Euronews România.

Alexandru Alexe, specialist în comunicare și jurnalist: În toată această Convenție republicană, s-a încercat umanizarea lui Trump. A fost pe scenă nepoata lui care a povestit cum îi dădea bomboane când nu se uitau părinții. Au mai fost și alte persoane din apropierea lui care au mărturisit diverse evenimente cu Trump în care acesta i-a ajutat, i-a vizitat la spital. Strategia a fost umanizarea lui Trump.

Convenția, diferită față de cele tradiționale

Toată această convenție a fost diferită față de cele tradiționale, nu s-a prezentat un program politic, a lipsit toată această treabă și apoi total concentrat pe Donald Trump, cât de bun este el, cât de prost este Biden. A fost un mare focus pe treaba asta.

L-a prezentat pe noul candidat la funcția de vicepreședinte, J.D. Vance. Să ne aducem ce s-a întâmplat cu vechiul vicepreședinte când era ștreangul pus în fața congresului și suporterii lui Trump țipau să îl spânzurăm pe Mike Pence care a refuzat atunci să întârzie certificarea alegerilor pe care le pierduse Trump.

Cum ar putea opri Trump războiul

Donald Trump este gata să medieze pacea dintre Rusia și Ucraina, dacă va fi ales președinte - asta spunea recent premierul Ungariei Viktor Orban într-o scrisoare adresată președintelui Consiliului European. Asta în timp ce liderii europeni sunt îngrijorați că republicanul va încerca să forțeze Kievul să accepte cedarea de teritorii.

Alexandru Alexe, specialist în comunicare și jurnalist: Vine cu variante. Se cheamă Rusia și Ucraina la masă să negocieze, iar dacă una din părți nu o să vină, să zicem Ucraina, atunci ucrainenilor li se stopează tot ajutorul din partea Americii. Dacă Rusia nu vrea să vină, atunci Ucraina va primi mai mult decât primește în prezent. Trump spune că ambele părți vor o înțelegere, că nu mai vor războiul. Și problema e doar să îi aduci la masă să negocieze.

Trump, când a fost împușcat, a ridicat pumnul sus - o reacție care a impresionat lumea. Trump va beneficia de acest incident. Lumea se solidarizează cu victima în astfel de situații. Reacția lui imediată l-a ajutat. El a arătat că nu îi este frică de moarte, vrea să lupte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE