Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moscova: Ucraina lansează zeci de drone asupra regiunilor vestice ale Rusiei

Unitățile de apărare aeriană ale Rusiei au distrus 47 de drone ucrainene care vizau vestul său, a declarat miercuri Ministerul Apărării, în timp ce oficialii regionali au declarat că atacurile nu au provocat victime.

Aproximativ 24 de drone au fost doborâte deasupra regiunii de frontieră de sud-vest Briansk, iar restul au fost distruse deasupra regiunilor Belgorod, Kursk, Rostov și Krasnodar și a apelor Mării Azov, a declarat ministerul pe aplicația de mesagerie Telegram.

Un incendiu provocat de resturile căzute într-o zonă neamenajată din sudul regiunii Rostov, la granița cu Ucraina, a fost stins rapid, a declarat guvernatorul regional Vasili Golubev pe Telegram, adăugând că nu au existat alte pagube.

Șeful orașului Briansk, Aleksander Bogomaz, a declarat că serviciile de urgență lucrează la locurile unde au căzut resturi, fără a spune dacă au existat pagube.

Reuters nu a putut verifica independent rapoartele. Ucraina nu a făcut niciun comentariu imediat. Oficialii ruși dezvăluie rareori întreaga amploare a pagubelor provocate de atacurile ucrainene.

Atacul dronelor rusești asupra regiunii ucrainene Odesa a rănit cinci persoane

Un atac cu dronă rusească asupra regiunii Odesa din sudul Ucrainei a rănit cinci persoane și a deteriorat o clădire de apartamente, a declarat miercuri guvernatorul său regional.

Guvernatorul Oleh Kiper a declarat că atacul a provocat un incendiu într-o clădire neterminată, care a fost între timp stins, și a deteriorat ferestrele și fațada clădirii de apartamente cu nouă etaje și ferestrele unei unități medicale.

Armata ucraineană a declarat că a doborât 21 din cele 22 de drone lansate de Rusia peste noapte. De asemenea, Rusia a lansat trei rachete balistice asupra regiunii centrale ucrainene Poltava.

Guvernatorul regiunii, Filip Pronin, a declarat că atacul a avariat o instalație industrială, dar nu a fost afectată infrastructura civilă și nu au fost raportate victime.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE