Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucrainenii au lovit cel mai mare depozit petrolier din Crimeea. Rușii confirmă

Armata ucraineană a bombardat, în noaptea de duminică spre luni, cel mai mare terminal petrolier de la Marea Neagră, din Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Depozitul petrolier din Crimeea, aflat în orașul Feodosia, este folosit frecvent pentru livrarea de combustibil trupelor ruse din estul Ucrainei, după cum a anunțat armata Kievului.

Ucrainenii au lovit cel mai mare depozit petrolier din Crimeea

În zonă a izbucnit un incendiu puternic, după ce au luat foc mai multe rezervoare de combustibil. Autoritățile ruse au confirmat atacul și au spus că au reușit să distrugă 12 drone lansate de Ucraina.

În jur de 300 de persoane au fost evacuate din Feodosia și traficul a fost restricționat, după cum susține agenția rusă TASS, care citează autoritățile locale și a fost instaurată starea de „urgență tehnică".

Oleg Kryuchkov, consilier al șefului instalat de Rusia în Crimeea, spune că nu au existat victime.

În schimb, rușii au atacat cu rachete orașul Kiev. Sirenele au răsunat și în capitala ucraineană, dar rachetele au fost distruse de trupele ucrainene. Totuși, mai multe fragmente au căzut peste blocuri de locuințe și în curți, iar în unele locuri au izbucnit și incendii. Autoritățile nu au anunțat despre eventuale victime printre civili.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE