Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moschee bombardată în Gaza de Israel. 21 de oameni au murit. IDF susține că lăcașul era folosit militanți Hamas

Cel puțin 21 de oameni au murit în Fâșia Gaza, după ce armata israeliană a atacat o moschee. Palestinienii susțin că în lăcaș se adăposteau sinistrați, în timp ce Tel Avivul spune că moscheea era folosită de gruparea Hamas. Au continuat și loviturile asupra Libanului, unde israelienii încearcă să distrugă gruparea Hezbollah.

VEZI GALERIA
3 imagini

sursă foto: Profimedia

Sudul capitalei libaneze a fost zguduit de explozii, în timpul atacului. Zona este considerată de Israel un fief al grupării teroriste Hezbollah.

Între timp, Armata israeliană anunță că a descoperit un tunel folosit de gruparea Hezbollah din Liban. Acesta era săpat în sudul țării, chiar la granița dintre Liban și Israel.

Forțele armate ale Tel Aviv-ului continuă și bombardamentele în Fâșia Gaza. Palestinienii susțin că a fost lovită o moschee în care se adăposteau sinistrați. Zeci de oameni au murit sau au fost răniți. Tel Aviv-ul nu a revendicat, deocamdată atacul, dar anterior, a declarat că moscheea era folosită gruparea Hamas.

Netanyahu, după ce Macron a sugerat oprirea livrării de arme către Israel: Să le fie rușine!

La un an de la izbucnirea războiului din Fâșia Gaza, peste 40 de mii de oameni au murit, susțin palestinienii. Conflictul a provocat și o criză umanitară de proporții. Recent, președintele Franței, o țară aliată a Israelului, s-a exprimat în favoarea opririi livrărilor de arme către Israel, dacă acestea sunt folosite în conflictul din Fâşia Gaza. Reacția Premierul Benjamin Netanyahu a fost acidă.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Președintele (Emmanuel n.r.) Macron și alți lideri occidentali cer să fie impuse embargouri pentru livrările de arme către Israel. Să le fie rușine. Iranul impune un embargo asupra armelor oferite grupărilor Hezbollah, Houthi, Hamas? Bineînțeles că nu. Israel va învinge cu sau fără sorijinul lor. Dar lor le va fi rușine pentru ce au făcut mult timp după ce războiul va fi câștigat.”

Până acum, doar Marea Britanie a suspendat 30 de licenţe de export de arme către Israel, dintr-un total de 350. Londra a invocat riscul ca această muniție să fie utilizate cu încălcarea normelor umanitare internaţionale.

Statele Unite ale Americii au a refuzat să sisteze livrarea către Israel a armelor şi muniţiilor necesare operaţiunilor militare din Fâşia Gaza, dar în luna mai, a oprit un transport de bombe aeriene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE