Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Medicul care s-a ocupat de Nicu Covaci: Suferea de „cea mai agresivă formă de cancer cerebral”

Medicul Dorel Săndesc a fost cel care l-a tratat pe Nicu Covaci, decedat, vineri, la Spitalul Judeţean din Timişoara. Doctorul a susţinut declaraţiile îmbrăcat cu un tricou Phoenix, dăruit de Covaci, pe care scria „Fie să renască”: „Forţa sa a rămas exprimată prin acea privire de leu în iarnă, aş putea spune, prin felul prin care a comunicat cu noi, prin zâmbetele sale”, a povestit medicul, potrivit Agerpres.

Medic: Nicu Covaci a suferit de „cea mai agresivă formă de cancer cerebral”

Medicul a precizat că liderul formației Phoenix „a suferit de o boală cruntă, un cancer cerebral, cea mai agresivă formă de cancer cerebral”.

„El a fost, s-a căutat şi în Spania, şi în România şi a fost operat în spitalul nostru de profesorul Horia Pleş. A urmat o perioadă destul de bună, el a fost ameliorat faţă de preoperator, a putut comunica cu cei din jur, dar diagnosticul a fost implacabil, forma anatomo-patologică a acestui cancer a arătat că evoluţia va fi ireversibil negativă şi într-o perioadă scurtă de timp. În ciuda tuturor tratamentelor, radioterapie şi aşa mai departe, ceea ce din păcate s-a confirmat”, a spus Dorel Săndesc.

Liderul trupei Phoenix avea 77 de ani și fusese operat pe creier în luna martie, la același spital.

„Forţa sa a rămas exprimată prin acea privire de leu în iarnă, aş putea spune, prin felul prin care a comunicat cu noi, prin zâmbetele sale, prin faptul că aprecia foarte mult că prietenii au venit la el, unii au venit şi au şi cântat”, a mai adăugat medicul.

„De azi ne-aşteaptă, Dincolo,
Cel Ce Ne-a Dat Nume.
Prin TOT ce ne-a lăsat Moştenire,
Nicu Covaci este, de azi,
Pururi,
NEMURITOR”,
au scris membrii trupei, vineri, pe pagina de Facebook Phoenix Transsylvania.

Reacția lui Mircea Baniciu după vestea morții lui Covaci

Mircea Baniciu, fost membru al legendarei trupe Phoenix, spune că Nicu Covaci rămâne omul cu care a avut „cei mai frumoşi ani, cele mai frumoase momente”.

„Dumnezeu să-l odihnească. Am fost o perioadă solistul, dar eu spun că perioada cea mai bună, în care s-au făcut lucrurile cele mai frumoase. Din păcate, noi nu ne-am prea înţeles în ultima vreme, urmând ca abia în ultima perioadă a vieţii lui să ne întâlnim, mai apropiaţi fiind. Pentru că toată lumea ne spunea. Sunt momente în care lucrurile trebuie repuse în pagină. Îmi pare rău că s-a dus atât de repede. Mulţi dintre prietenii noştri ne spun: 'voi aţi fost Beatles-ul României'. Cred că nu au fost departe de adevăr. Momentele noastre au fost aproape inegalabile, pentru că un asemenea fenomen ar fi, în principiu, greu de egalat. Asta din cauza energiei lui Nicu, care a condus ideile şi tot ce s-a făcut într-o anumită perioadă. Şi după aceea. Pentru că el a încercat să construiască în continuare câte ceva”, a scris Mircea Baniciu, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE