Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Violonista Lavinia Săteanu: „Nicu Covaci mi-a dat aripi, așa cum a dat trupei Phoenix”

Violonista trupei Phoenix, Lavinia Săteanu, a vorbit în direct la Euronews România despre Nicu Covaci, care a murit, vineri, la vârsta de 77 de ani. El s-a stins la Spitalul Județean Timișoara. Cu inima strânsă, artista Lavinia Săteanu a precizat că moartea lui Covaci este o „pierdere națională”.

Lavinia Săteanu, membră a trupei Phoenix: „Nicu este o legendă / A devenit nemuritor în această seară”

Lavinia Săteanu, artistă: „De șapte ani, sunt alături de Nicu și de șapte ani, Nicu este în stânga mea pe scenă. A fost o onoare. Mi-a dat aripi, așa cum a dat păsării Phoenix, acestei trupe care de 65 de ani este reprezentanta rock-ului românesc. Îmi este foarte greu să vorbesc, dar pot să vă spun că Nicu este o legendă, a devenit nemuritor în această seară și este o pierdere națională”, a spus aceasta, în direct la Euronews.

Violonista Lavinia Săteanu: „Noi vom continua / Prima piesă pe care o vom compune va fi pentru el”

Nicu Covaci a decedat vineri seară în urma unui stop cardio-respirator, a adăugat aceasta.

Lavinia Săteanu, artistă: „Medicii au încercat să-l resusciteze, însă nu s-a mai putut face nimic. (Nicu Covaci n.r.) ne lasă, în primul rând, istoria Phoenix, o muzică absolut fabuloasă, melodii pe care le știu atât copii de cinci ani, cât și adulți de 60-70 de ani, ne lasă în urmă trupa Phoenix, așa cum el și-a dorit, noi vom continua și probabil că vom și compune. Prima piesă pe care o vom compune va fi pentru el și se va numi Nemuritorul”.

Liderul trupei Phoenix a fost operat de urgență în luna martie, pe creier, la Spitalul Judeţean Timişoara. Zilele trecute, pe pagina de Facebook a artistului, colegii săi au precizat că „tratamentul postoperator nu s-a putut finaliza din cauza complicaţiilor” apărute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE