Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marionete sub formă de animale în mărime naturală călătoresc prin lume ca să atragă atenția asupra schimbărilor climatice

Marionete reprezentând animale în mărime naturală vor porni într-o călătorie simbolică, din centrul Africii până în nordul Europei, ca o „evadare” a lor provocată de efectele schimbărilor climatice, informează Reuters, citată de Agerpres.

Marionete-animale călătoresc prin lume ca să atragă atenția asupra schimbărilor climatice

Un leu și o antilopă - realizate din carton și placaj - au fost prezentate la Londra în cadrul unui nou proiect artistic, ''The Herds''/„Turmele”.

Iar pe parcursul drumului lor simbolic prin lume, „turma” o să devină tot mai mare.

„Un grup de animale fuge din cauza schimbărilor climatice şi, mergând din oraş în oraş, li se vor alătura alte specii native, alte specii endemice, iar turma creşte şi tot creşte”, a declarat directorul artistic al proiectului, Amir Nizar Zuabi.

„Noi suntem oameni de teatru. Vrem să spunem o poveste care stârneşte o reacţie emoţională. Credem că dacă procedăm aşa, vom stimula şi dorinţa de a acţiona'”, a mai adăugat el.

Studenţii de la Wimbledon College of Arts din Londra au testat modelele şi au construit păpuşile. Ele nu trebuie să arate doar realistic, ci și să fie suficient de rezistente, a spus creatorul şi păpuşarul Craig Leo.

„Tot ceea ce folosim se va întoarce în pământ peste o vreme. A trebuit, însă, să găsim modalităţi de a crea structuri care nu se vor strica prea rapida”, a precizat acesta.

Aceeași echipă a realizat și marioneta gigant ''Little Amal''/„Micuța Amal”, care înfățișează o fată din Siria şi care a călătorit la rândul ei prin diverse părți ale lumii pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu suferinţa copiilor refugiaţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE