Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Muzeele din Madrid, refugiu pentru turiști pe timp de caniculă. Modul în care autoritățile spaniole vor să încurajeze cultura

Primăria din Madrid vrea să-i încurajeze pe turiști să viziteze muzeele din capitala Spaniei în zilele caniculare. Astfel, cultura poate deveni un refugiu în cele mai fierbinți momente ale zilei, când oamenii pot asista la spectacole gratuite în spații ce beneficiază de aer condiționat.

În ultimii ani, Madridul a devenit o destinație turistică de top, chiar și în plină vară, când temperaturile pot depăși chiar 40 de grade Celsius. Turiștii străini, în special americanii, germanii, francezii şi mexicanii, sunt tot mai numeroși. În iulie şi august 2023, Madridul a primit peste 1,6 milioane de turişti, arată datele autorităților spaniole.

Spectacole gratuite în muzeele din Madrid când sunt temperaturi caniculare

Chiar dacă dimineţile sunt destul de suportabile, căldura este o problemă recurentă, iar centrele urbane au nevoie să fie reîmprospătate: chiar şi în Parcul El Retiro, la ora 15.00, este cald. Cele mai bune locuri de refugiu sunt cele cu aer condiţionat, adică muzeele, cinematografele şi bibliotecile", a explicat Marta Rivera de la Cruz, consilier municipal pentru cultură şi turism, potrivit sursei citate.

Muzeele Prado, Reina Sofía şi Thyssen, printre cele mai importante din Madrid, precum şi Galería de las Colecciones Reales, vor găzdui reprezentaţii gratuite de flamenco între orele 15:00 şi 17:00, practic în fiecare zi din iulie şi august.

Reprezentații de flamenco și bilete de film mai ieftine

Nume mari ale flamenco-ului, cum ar fi Eduardo Guerrero, Rafael Andujar sau Yolanda Osuna, vor cânta şi dansa în faţa publicului în cadrul acestor reprezentaţii.

De asemene, cinematografele vor încerca să atragă madrilenii în aceleaşi ore prin preţuri reduse pentru primele proiecţii (în jurul orei 16:00), în timp ce bibliotecile vor oferi spectacole de monologuri umoristice la începutul după-amiezii.

Măsura este implementată în premieră de autoritățile din Madrid în această vară și "nu va presupune un consum suplimentar de energie", a subliniat Marta Rivera de la Cruz, care preferă să evite să vorbească despre lupta împotriva schimbărilor climatice, ci mai degrabă despre "o schimbare de atitudine faţă de căldură" şi despre "conştientizare".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE