Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marine Le Pen susține că Jordan Bardella va fi premier dacă extrema dreaptă câștigă alegerile în Franța

Marine Le Pen, lidera deputaţilor de extrema dreaptă din Adunarea Naţională (camera inferioară) dizolvată, a declarat că va deveni președinte și că îl va desemna pe Jordan Bardella în funcția de premier dacă extrema dreaptă va câștiga alegerile generale în Franța, relatează Euronews.com.

Jordan Bardella, liderul partidului de extremă-dreapta Rassemblement National (RN), și Marine Le Pen vor acționa în tandem dacă partidul pe care-l conduce va câștiga viitoarele alegeri generale din Franța.

Luni seară, în timpul unui interviu acordat postului de televiziune TF1, Le Pen a precizat că, dacă partidul său va avea succes în alegeri, ea va prelua funcția de președinte, iar Bardella cea de prim-ministru.

”Le-am spus întotdeauna francezilor că, de luni de zile, Bardella și cu mine lucrăm în tandem pentru a îndeplini cât mai bine sarcinile învestite de poporul francez. Cred că avem o șansă istorică de a permite Rassemblement National să repună Franța pe drumul cel bun”, a spus ea, potrivit sursei citate.

Marine Le Pen, șefa extremei drepte din Franța, a precizat că ia în calcul să se alieze cu un alt candidat de dreapta pentru a-l susține la alegerile programate la 30 iunie și 7 iulie.

Jordan Bardella: Suntem pregătiți să guvernăm

La rândul său, Jordan Bardell a menționat că partidul pe care-l conduce este pregătit să intre la guvernare, însă nu și-ar putea pune în aplicare planurile cât timp Emmanuel Macron este președinte.

”Suntem pregătiți să guvernăm”, a precizat Bardella, potrivit The Guardian.

Bardella a mai spus că vrea să formeze o majoritate cât mai stabilă și să colaboreze cu alte grupuri politice.

La alegerile europarlamentare, partidul Rassemblement National (RN) a obținut 31,37%, în timp ce aliații lui Macron s-au situat la doar 14,6%. Rassemblement National (RN) a obținut 30 din cele 81 de locuri în Parlamentul European din Franța și a obținut, potrivit rezultatelor provizorii, peste 30% din voturile francezilor.

În Franța, victoria extremei drepte, condusă de Marine Le Pen a provocat unde de șoc la nivel național și european. Înfrângerea categorică l-a determinat pe Emmanuel Macron să dizolve Adunarea Națională – Parlamentul francez – și să convoace noi alegeri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE