Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: ”Avem o luptă foarte strânsă în Sectoarele 1 și 2, care se va da până numărarea ultimului vot”. Ciucă felicită alegătorii

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat duminică seară că ”PSD a câștigat alegerile”, însă la sectoarele 1 și 2 există o ”luptă foarte strânsă care se va da până numărarea ultimului vot”.

”PSD a câștigat alegerile. Tot ce am obținut azi reprezintă încredere pe care ne-au dat-o românii. Votul dat astăzi a confirmat că am guvernat bine într-o perioadă complicată.

PSD a obținut un scor mai bun prin comparație cu 2020. Vom avea mai multe consilii județene, mai mulți primari în reședințe de județ, în comune, mai mulți consilieri municipali și locali”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: ”Scorul de la Primăria Capitalei este o lecție de democrație pe care o respectăm”

Liderul social-democrat a anunțat că alianța PSD-PNL a obținut un scor de peste 50% la alegerile europarlamentare.

”Ne-am îndeplint obiectivul. Guvernul pe care-l conduc are legitimitatea românilor. România va avea o voce puternică în Parlamentul European și vom putea lupta pentru obiective precum Schengenul terestru, salariul minim european și mai mulți bani pentru agricultură.

Pe de altă parte, scorul de la Primăria Capitalei este o lecție de democrație pe care o respectăm. Îi mulțumesc Gabrielei Firea pentru că a făcut o campanie foarte bună, a făcut tot ce a putut pentru ca PSD să aibă un scor bun în București.

Avem o luptă foarte strânsă în sectoarele 1 și 2 care se va da până numărarea ultimului vot. Fac un apel la toți oamenii noștri din secții din București și din țară să rămână în secții până la ultimul vot și până la ultimul proces verbal. Este esențial acest lucru”, a mai precizat Ciolacu.

De asemenea, președintele PSD a reamintit că și la alegerile din 2020 a existat o diferență între 10 procente între candidatul social-democraților și următorul contracandidat ți i-a îndemnat pe susținători să aștepte rezultatul după ”numărarea voturilor din toate secțiile de vot”.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului: "La alegerile din iunie, românii au dat o lecție și s-au prezentat în număr impresionant la vot, peste 9,3 milioane de români au votat astăzi. Peste 2,3 milioane de români au votat ca PNL să reprezinte cea mai puternică forță politică de dreapta din România și le mulțumesc.

De asemenea, le mulțumesc celor 54% dintre românii care au ieșit la vot, pentru că au optat pentru valorile europene, au zis nu extremismuilui și au votat alianța. Angajamentul nostru, al meu personal, al echipei PNL și al aleșilor PNL este acela de a nu dezamăgi alegătorii și a continua să construiască și să dezvolte comunitățile. Este angajamentul nostru, așa cum am vorbit despre realizările administrațiilor liberale peste tot în țară, același lucru se va întâmpla și de aici înainte.

Trăim într-o perioadă cât se poate de compelxă din punct de vedere securitar, din punct de vedere economic, avem nevoie să rămânem uniți, să asigurăm stabilitate și vă garantez că PNL va face tot ce îi stă în putință pentru a apăra interesele românilor și valorile noastre naționale. Ținând cont că mai avem alegeri deosebit de importante în fața noastră, mă angajez, împreună cu echipa PNL, să slujesc la fel de bine interesele românilor și ale României."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE