Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MApN: Fragmente de dronă de origine rusă, descoperite în apropierea localității Plauru din județul Tulcea

Specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi ai Serviciului Român de Informaţii au găsit marţi fragmente de dronă de origine rusească. Acestea au fost descoperite într-o zonă aflată la sud de localitatea Plauru din judeţul Tulcea, informează MApN.

Aria cercetată este situată în afara perimetrului locuit al comunei Plauru

MApN: Specialiști din MApN și SRI au cercetat o zonă aflată la sud de localitatea Plauru, județul Tulcea, unde a fost semnalată existența unor fragmente de dronă. Aria cercetată este situată în afara perimetrului locuit al comunei Plauru, nefiind afectate elemente de infrastructură.

Investigaţiile făcute la faţa locului au stabilit că fragmentele respective provin de la o dronă rusească de tip Geran 2. Au fost ridicate în vederea expertizării, conform procedurilor legale.

MApN condamnă ferm aceste atacuri ale Rusiei

MApN: Ministerul Apărării Naționale reiterează mesajul ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional.

Specialiştii au continuat acţiunile de căutare a unor eventuale fragmente de dronă căzute pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate, în ultimele săptămâni, de forţele ruse asupra unor obiective civile şi de infrastructură portuară din Ucraina.

Fragmente ale unei drone rusești au fost găsite în apropiere de Perivprava (Tulcea), în urmă cu două sătămâni, anunță MApN. Ministerul preciza atunci că investighează și o posibilă prăbușire a unei alte drone, lângă Caraorman.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE