Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mesaj RO-Alert despre posibile căderi de drone în Tulcea. Locuitorii au fost avertizați să se adăpostească

Oamenii care trăiesc în localitățile din nordul judeţului Tulcea a fost avertizați, în noaptea de joi spre vineri, despre posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul României din spațiul aerian. Alarmă aeriană a fost emisă după ce Ministerul Apărării a identificat drone care se apropiau de România.

Mesajul RO-ALERT a fost transmis la ora 01:00 de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), iar alarma aeriană a încetat 43 de minute mai târziu.

”Acest mesaj a fost emis după ce structurile cu rol de apărare din cadrul MApN au identificat drone care se apropiau de teritoriul național.

Alarma aeriană a încetat la ora 01:43, iar în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «DELTA» al județului Tulcea nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgență 112.

Facem precizarea că aceste mesaje au rolul de informare a cetățenilor privind măsurile pe care le poate lua pentru siguranța lor”, a declarat sg. maj. Daniel Năstase din cadrul ISU Tulcea.

Localitățile din județul Tulcea în care a fost emis mesajul Ro-Alert sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C.A Rosetti, Sulina.

Tulcea este singurul judeţ din România pe raza căruia reprezentanţi ai Ministerul Apărării au descoperit resturi de drone folosite de Rusia în atacurile asupra porturilor dunărene din Ucraina. La sfârșitul lunii iulie, Armata a găsit resturile unei drone rusești, care a căzut pe teritoriul României, în apropierea localității Plauru, din județul Tulcea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE