Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Malaga, restricții pentru turiștii străini: Autoritățile nu vor mai elibera autorizații de închiriere a locuințelor

Autoritățile din orașul spaniol Malaga, foarte popular printre turiștii străini, vor să reducă numărul vizitatorilor și aprobă măsuri restrictive.

Astfel, vor limitarea dreptului de închiriere a locuințelor pentru turiști. Măsuri similare au fost aprobate și de alte orașe spaniole, printre care San Sebastian, Barcelona sau Valencia, în efortul de a reduce turismul de masă.

În ultimii ani, orașul a înregistrat o creștere rapidă a numărului de locuințe turistice

Consiliul municipal din Malaga a decis să nu mai elibereze noi autorizații pentru închirierea apartamentelor. Asta după ce, în ultimii ani, orașul a înregistrat o creștere rapidă a numărului de locuințe turistice, iar prețul chiriilor a explodat. Malaga se alătură, în acest fel, altor orașe spaniole care au promovat măsuri asemănătoare sau chiar mai restrictive.

Localnic: Este o tendință tipică de gentrificare (n.r. creștere a prețurilor ca urmare a fluxului de rezidenți bogați), așa cum se întâmplă în Berlin, Barcelona sau New York. Rezultatul este creșterea prețurilor, iar fondurile de investiții sunt în spatele tuturor acestor lucruri.

”Cu un salariu mediu bun nu mai poți plăti o chirie aici în Malaga”

Oamenii spun că sunt nemulțumiți de creșterea costurilor de trai, fenomen pe care îl asociază cu fluxul mare de turiști străini.

Localnică: Cu un salariu mediu bun nu mai poți plăti o chirie aici în Malaga. Să trăiețit aici a devenit practic o misiune imposibilă.

Capitala Regiunii Andaluzia are înregistrate, în prezent, peste 12 mii de locuințe pentru uz turistic. În total, în Spania sunt peste 350 de astfel de locuințe, cu o ofertă de 1,75 milioane de locuri de cazare, potrivit Institutului spaniol de Statistică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE