Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reguli pentru turiști într-o stațiune din Spania: fără lenjerie intimă și păpuși gonflabile pe stradă. Sancțiunile se ridică la 1.500 de euro

O staţiune de pe coasta mediterană a Spaniei introduce noi reguli pentru turişti, de exemplu vor fi interzise îmbrăcămintea nepotrivită, muzica excesiv de tare sau petrecerile care lasă în urma lor munți de gunoi pe străzi.

Cei care nu se supun noilor norme ar putea fi amendați cu până la 1.500 de euro.

Autorităţile din staţiunea Platja d’Aro, la nord de Barcelona, încearcă să limiteze comportamentele antisociale ale turiştilor.

Turiștii nu au voie în lenjerie intimă

Așa că au decis să nu permită acestora să mai umble pe străzi în lenjerie intimă sau fiind însoțiți de păpuşi gonflabile.

Noile reguli adoptate de municipalitatea catalană de pe Costa Brava au ca scop limitarea exceselor turismului de petrecere.

Platja d’Aro va interzice pe viitor şi îmbrăcămintea nepotrivită, muzica excesiv de tare şi adunările deranjante.

În plus, nu va mai fi permisă plimbarea fără o cămaşă sau în bikini în zonele aflate departe de plajă. Contravenienţii se pot aştepta la amenzi cuprinse între 300 şi 1.500 de euro, dacă ordonanţa municipală va primi aprobarea finală.

Măsurile sunt prevăzute să intre în vigoare la sfârşitul lunii iunie. Platja d’Aro este o destinaţie populară pentru petreceri, cei 10.000 de locuitori ai săi găzduind până la 150.000 de turişti în fiecare zi în timpul sezonului estival.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE