Laboratorul din cadrul Facultatății de Automatică și Calculatoare este echipat cu o serie de servere şi sisteme de control, gândite să faciliteze dezvoltarea de soluţii tehnologice destinate industriilor. Studenţii au, astfel, posibilitatea să pună în practică cunoştinţele tehnice dobândite în timpul cursurilor.
În cadrul laboratorului, tinerii pot accesa un sistem simulat de DCS C300 şi vor putea construi ecrane de interfaţă om-maşină pentru diverse aplicaţii din mediul industrial sau naviga prin sistemul Honeywell Experion PKS.
"România este una dintre ţările din Europa cu o comunitate foarte mare de specialişti în IT şi absolvenţi de facultăţi cu profil STEM care pot contribui într-un mod semnificativ la progresul social şi economic al ţării. Totodată, numărul de locuri de muncă în sectorul IT din România va creşte în următorii ani, iar acest fapt va genera şi o nevoie mai mare de specialişti în domeniu pe piaţa locală", spune rectorul Universităţii Politehnica București, Mihnea Costoiu.
Investiția este realizată de compania americană Honeywell. Multinaționala a descoperit un potențial uriaș în rândul inginerilor în devenire. Anual, peste 400 de studenți vor învăța aplicând teoria pe cea mai nouă tehnologie, alături de ingineri de top.
“Până acum, e cea mai grozavă oportunitate, pentru că renunțăm la simulări, renunțăm la tot ce facem pe hârtie. ", a spus unul dintre studenți.
Până în prezent, Honeywell a deschis trei laboratoare în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti şi alte trei în cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, Universităţii Politehnice din Timişoara şi Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti.
“In paralel cu programa universitară, inginerii noștri organizează sesiuni de training pe echipamentele din laborator, în care studenții întâlnesc situații reale din industrie“, spune Mihai Brana, director general Honeywell România.
Suma investită în noul laborator "Honeywell Sisteme de Control Avansat" se ridică la 80.000 de euro.