Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis: ”România beneficiază astăzi de cele mai solide garanții de securitate. Cetățenii români sunt apărați și protejați”

România este astăzi o țară stabilă, beneficiază astăzi de cele mai solide garanții de securitate, iar cetățenii români sunt apărați și protejați în fața oricăror potențiale amenințări. Este declarația făcută de președintele Klaus Iohannis, la Constanța, cu prilejul festivităților de Ziua Marinei.

Președintele României a subliniat importanța strategică a regiunii Mării Negre, fapt a fost consemnat oficial și în cele mai importante documente strategice ale NATO.

Klaus Iohannis: ”România este recunoscută și apreciată la nivel aliat ca un pilon solid de securitate regională”

”Chiar dacă trăim vremuri marcate de multiple provocări de securitate, România este astăzi o țară sigură și stabilă, înscrisă ireversibil pe calea dezvoltării democratice, alături de partenerii și aliații din UE și NATO.

Aici, pe țărmul Mării Negre, în vecinătatea războiului de agresiune a Rusiei asupra Ucrainei, vedem mai clar ca oricând rezultatele efortului politic, diplomatic și militar al României din ultimii ani. Țara noastră beneficiază astăzi de cele mai solide garanții de securitate, iar cetățenii români sunt apărați și protejați în fața oricăror potențiale amenințări.

Regiunea Mării Negre a devenit o zonă recunoscută și tratată ca fiind de importanță strategică pentru siguranța euro-atlantică, iar acest fapt a fost consemnat oficial și în cele mai importante documente strategice ale NATO.

Prin dialog și implicare permanentă, am consolidat această abordare inclusiv la recentul Summit NATO de la Washington, când toți aliații au subliniat că rămân ferm angajați față de securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre, un rezultat care este foarte bun pentru țara noastră.

România este recunoscută și apreciată la nivel aliat ca un pilon solid de securitate regională și un contribuitor major la procesul de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare pe flancul estic.

România are o serie de inițiative care produc deja rezultate importante pentru securitatea regiunii noastre, una dintre ele fiind înființarea unei Grupări Operative pentru Combaterea Minelor Marine din Marea Neagră, alături de Bulgaria și Turcia.”, a declarat Klaus Iohannis, de Ziua Marinei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE