Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis: Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia BEC

Președintele Klaus Iohannis a spus că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia BEC. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Nu am susținut și nu susțin modificarea legislației electorale”

Klaus Iohannis: Așa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de Președinte al României la termen și nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susținut și nu susțin modificarea legislației electorale în favoarea unei singure persoane.

BEC se pronunță în această după-amiază pe solicitarea PNL

Biroul Electoral Central urmează să se pronunțe, în această după-amiază, pe solicitarea PNL de clarificare a prevederilor din legislația electorală aflată în vigoare.

Liberalii vor să se clarifice dacă actualul șef al statului putea candida ca independent la alegerile parlamentare și în ce condiții.

Iohannis nu dorește „o lege pentru el”

Anterior, șeful statului a declarat că nu a dorit „o lege pentru el”. Mai mult, președintele susținea că va avea grijă ca legea să nu existe.

Klaus Iohannis: Pentru mine este foarte clar. Nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine și pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană și atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref, nu va exista această lege și nu doresc să existe. Daca actuala coaliție va reuși să guverneze până la alegeri sau nu, vom vedea. După ce ne întoarcem acasă, probabil o să am câteva discutii pe această temă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE