Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În ce condiții va putea candida Klaus Iohannis la alegerile parlamentare. BEC va lua azi o decizie

Liberalii află astăzi în ce condiții poate actualul președinte, Klaus Iohannis, să candideze la alegerile parlamentare. Și dacă îl pot valida pe propriile liste din postura de candidat independent.

PNL a solicitat clarificarea prevederilor legislative

Biroul Electoral Central se pronunță în această după-amiază pe solicitarea PNL de clarificare a prevederilor din legislația electorală aflată în vigoare.

Liberalii vor să se clarifice dacă actualul șef al statului poate candida ca independent la alegerile parlamentare și în ce condiții.

PNL a sesizat Biroul Electoral Central pentru a se pronunţa în legătură cu proiectul de modificare a Legii 208/2015, care ar permite candidatura preşedintelui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare.

Potrivit PNL, sesizarea a fost făcută în baza opiniei Consiliului Legislativ despre acest proiect.

Klaus Iohannis spune că „nu a dorit nicio lege pentru el”

Între timp, președintele i-a șocat pe liderii PNL când a spus citez că „nu a dorit o lege pentru el”. Potrivit surselor Euronews, unii liberali spun că se simt trădați.

Klaus Iohannis, președintele României: Pentru mine este foarte clar. Nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine și pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană și atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref, nu va exista această lege și nu doresc să existe. Daca actuala coaliție va reuși să guverneze până la alegeri sau nu, vom vedea. După ce ne întoarcem acasă, probabil o să am câteva discutii pe această temă.

Unii lideri liberali se consideră trădați

De la New York, cuvintele președintelui Iohannis au creat mari valuri în PNL, iar în spatele ușilor închise, unii lideri se consideră trădați după ce președintele a spus că nu dorește ca această lege să existe.

PSD și PNL se acuză reciproc de minciună. Marcel Ciolacu susține că subiectul nu ar fi fost niciodată discutat direct și concret cu președintele României. În ceea ce-l privește pe Nicolae Ciucă, unii liberali spun că scandalul politic i-a dăunat și nu mai are șanse să intre în turul doi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE