Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kiev: Ucraina a fost atacată de peste 130 de drone rusești într-un atac care a vizat capitala ucraineană și alte orașe

Rusia a lansat una dintre cele mai mari salve de drone împotriva Ucrainei din ultimele luni, vizând Kievul și alte orașe și provocând un incendiu la o instalație industrială din regiunea vestică Ternopil, au declarat miercuri oficialii, potrivit Reuters.

Apărarea aeriană a doborât 51 din cele 136 de drone folosite în atac, au declarat forțele aeriene în raportul său.

Douăzeci de drone erau încă în aer și 60 erau de negăsit, probabil după ce au fost interceptate de sistemele de război electronic, a adăugat aceasta.

Aproape 50 de pompieri au stins un „incendiu la scară largă” în regiunea Ternopil, a scris administrația militară pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Nu au existat răniți”, a spus aceasta, refuzând să numească instalația afectată.

Forțele aeriene au declarat că Rusia a lansat, de asemenea, două rachete în regiunile Cernihiv din nord și Donețk din est, dar nu a spus ce s-a întâmplat cu acestea. Rusia nu a comentat imediat ultimul atac.

Potrivit guvernatorului Ruslan Kravchenko, atacul dronei a provocat un incendiu la o reședință privată din regiunea din afara capitalei și a avariat alte câteva clădiri.

Regiunea a fost sub alertă aeriană timp de mai bine de 12 ore din cauza atacului. Kravchenko a declarat că nu au existat victime.

Toate dronele care au vizat Kievul în cursul nopții au fost distruse și nu au fost raportate pagube sau răniți, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare a orașului.

Atacurile rusești au afectat instalațiile energetice ale Ucrainei în acest an, iar întreruperile prelungite de curent și alte pene de curent sunt aproape sigure că vor face iarna care se apropie dificilă pentru ucrainenii obișnuiți aflați departe de linia frontului, unde trupele ruse au avansat.

Guvernatorii regiunilor sudice Kherson și Mykolaiv au raportat miercuri întreruperi de curent, iar autoritățile energetice din regiunea Mykolaiv au declarat că 272 000 de consumatori au fost afectați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE