Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kiev și Odesa, vizate de noi atacuri aeriene. Rusia a trimis zeci de drone în valuri

Rusia a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică un atac cu drone asupra Ucraina. Au fost vizate capitala Kiev și infrastructura din portul Odesa de la Marea Neagră, au declarat duminică oficiali ucraineni, potrivit agenției Reuters.

Serviciul ucrainean pentru Situații de Urgență a transmis că o persoană a fost rănită, iar mai multe depozite și camioane de marfă au fost avariate în Odesa în timpul atacului lansat în valuri. Alertele de raid aerian au răsunat în mare parte a țării.

Armata ucraineană a anunțat că a doborât 56 dintre cele aproape 87 de drone lansate de Rusia în mai multe regiuni ale țării. Alte 25 de aparate de zbor fără pilot au pierdut controlul din cauza bruiajului, susțin oficialii ucraineni.

Administratorul militar al orașului Kiev, Serhiy Popko, a declarat că apărarea aeriană a distrus toate dronele care vizau capitala. Nu au fost raportate persoane rănite.

Alertele de raid aerian pentru Kiev și regiunea metropolitană au pornit de trei ori pe parcursul nopții și au răsunat mai mult de cinci ore, a adăugat Popko.

Reuters susține nu a putut verifica independent datele făcute publice de oficialii ucraineni.

Rusia a negat că ar fi vizat civili în invazia sa la scară largă din Ucraina, începută în februarie 2022, dar lansează frecvent rachete, drone și bombe asupra centrelor populate, aflate în spatele liniei frontului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE