Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kelemen Hunor: Ciucă a uitat de colegii lui militari. Actuala guvernare e un haos

Kelemen Hunor, candidat la alegerile prezidenţiale 2024, consideră că este nevoie de o republică a cetăţenilor, nu a funcţionarilor şi politicienilor, dar şi de un stat care nu „striveşte” românii. Preşedintele UDMR a precizat la Euronews România, în emisiunea Vocile care contează, că demografia şi lipsa de speranţă şi încredere sunt problemele principale ale României.

Hunor a calificat actuala guvernare ca fiind un „haos”

Hunor, care candidează a patra oară la prezidențiale, a descris actuala guvernare ca fiind un „haos”, adăugând că Nicolae Ciucă „a uitat de colegii lui militari”.

Kelemen Hunor: „Este un haos. Ei numesc acest haos stabilitate politică. Nu cred că vorbim de stabilitate politică. (...) Într-o campanie electorală sigur nu mai ai aşteptare de a fi rezolvate problemele importante, dar mai mult haos şi improvizaţii vedem, decizii luate fără nicio analiză, după aceea modificate printr-o ordonanţă de urgenţă, apoi modificată printr-o altă ordonanţă de urgenţă şi în Parlament modificată a patra oară, fiindcă s-au trezit că lipseşte ceva.

La pensiile militarilor, uitaţi-vă, se recalculează pensiile de peste un an şi se trezesc acum că au fost uitate pensiile militare, cu domnul Ciucă în Guvern, cu domnul Ciucă în coaliţie, cu domnul Ciucă - candidat la prezidenţiale. Domnul Ciucă, fiind militar, a uitat de colegii lui. Sigur, pensia lui nu e afectată şi acum militarii, pe bune, sunt supăraţi. (...) Nu mai vorbesc de celelalte probleme din recalcularea pensiilor şi de persoanele cu handicap. (...) Pretextul că domnul Ciucă nu doreşte, de fapt nu-i place, dar trebuie să stea la guvernare cu PSD, că e război în vecinătatea noastră, nu e un argument solid. Să spui: Vreau guvernare de dreapta, dar stau cu PSD, nu e credibil. Guvernarea în acest moment nu e nici stabilă, nici coerentă, nici eficientă”.

Demografia și lipsa de speranţă şi încredere sunt problemele mari ale României, în opinia liderului UDMR.

Kelemen Hunor: „Oamenii nu au încredere în instituţiile statului, fiindcă statul nu poate să îi apere pe oameni şi se comportă absolut inacceptabil cu cetăţenii și cu firmele. (...) Nu cetăţeanul este pentru a servi statul, instituţiile statului trebuie să servească cetăţeanul. (...) Noi, în loc să creştem spirite, scoatem pe bandă rulantă analfabeţi funcţionali. E un sistem foarte rigid. (...) Din foarte multe creanţe de miliarde, statul va recupera doar 8 - 10% prin amnistia fiscală, dar mesajul transmis către societate este: Să fii şmecher, că la un moment dat vin să te iert. (...) Statul a crescut şi ne striveşte pe noi toţi, nu numai pe unii sau pe alții. (...) Cetăţenii nu se simt în siguranţă şi aici statul şi instituţiile statului trebuie să îşi facă treaba”, a mai declarat preşedintele UDMR, la Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE