Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum vede UDMR scenariul ”Iohannis, senator”. Kelemen Hunor: Dacă PNL n-are destule bagaje mai poate primi unul

Au fost discuții în Parlament deja pentru un proiect de lege care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare fără să fie pe listele unui partid.

Este declarația făcută de președintele UDMR, Kelemen Hunor, în direct la Euronews care a comentat că sprijinul PSD ar putea fi posibil în acest sens.

Hunor: Ei caută soluții în Parlament

”Ceea ce spun liberalii că președintele nu pleacă până în 21 decembrie cred, dar ei caută soluții în Parlament, au fost discuții.

Nu știu PSD de ce nu își asumă fiindcă pentru ei e o mană cerească să candideze Iohannis la Senat și să îl care acum Ciucă pe Iohannis în spate.

Asta e bine pentru PSD dar nu eu fac strategia pentru ei. Să se descurce, au majoritate să găsească o soluție pentru Iohannis.

Sunt împreună la guvernare, au majoritate, asigură stabilitate. Stabilitatea înseamnă să gasești o rezolvare și pentru Iohannis.

Aici e strategie, te uiți la sondaje, vezi cum stă presedintele - te ajută sau te încurcă?

În urma lui Iliescu poate veni și Iohannis, nu e o problemă juridic. Politic - calculul PNL e treaba lor, în acest moment dacă nu au destule bagaje, pot să mai primescă încă un bagaj, să meargă și cu acest bagaj în campania electorală”, a declarat Kelemen Hunor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE