Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kelemen Hunor candidează a patra oară la prezidențiale: „Nu am nimic de pierdut, am primit sarcină de la colegi”

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a confirmat că va candida pentru a patra oară la alegerile prezidențiale, deși inițial nu avea această intenție.

El a explicat că decizia a fost luată la cererea colegilor de partid, în contextul modificării calendarului electoral.

Hunor promite că va aborda campania cu sinceritate, fără a evita subiectele critice și fără a se lăsa influențat de teme false.

Hunor: Îmi permit să vorbesc sincer, nu am nimic de pierdut

”Am primit sarcina de la colegi (n.r. să candideze a patra oară la alegerile prezidențiale). Cum bine știți nu a fost dorința mea, eu am spus mai demult că a patra oară nu am o astfel de ambiție să candidez, eu atunci știam, speram, credeam că alegerile prezidențiale sunt în septembrie și octombrie, dar în momentul în care lucrurile s-au schimbat indiferent cum s-au angajat cei din coaliție și nu și-au respectat cuvântul, atunci și la noi discuțiile au luat o altă direcție.

Având în vedere că cele trei runde de alegeri sunt în trei weekenduri consecutive, colegii mei au spus că nu mai este timp și că eu trebuie să candidez și așa am acceptat sarcina din partea colegilor.

Erau patru cinci persoane care puteau intra în această competiție și chiar începuseră discuțiile informale. Când am candidat ultima dată nu aveam nici o experiență.

Din perspectiva alegerilor prezidențiale, din experiența noastră din trecut, eu îmi permit să spun lucrurilor pe nume și să spun care sunt problemele reale ale României, nu trebuie să vorbesc despre subiecte sau teme false care nu au nicio legătură cu viitorul României, fiindcă nu am nimic de pierdut.

Eu îmi permit să vorbesc sincer și fără ocolișuri și pot să spun categoric cum văd eu problemele din țară și care sunt soluțiile”, a declarat Kelemen Hunor, la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE