Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul spune că a eliminat peste 200 de luptători Hamas într-o operație în sudul Rafah

Armata israeliană susține că a eliminat mai mult de două sute de luptători ai grupării Hamas în orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza. În sprijinul declarației, armata prezintă un videoclip care ar arăta forțele sale operând în teritoriul palestinian asediat.

În paralel continuă eforturile diplomatice pentru a aduce pacea în Orientul Mijlociu, iar ministrul german de externe ajunge în regiune.

Israelul spune că a eliminat peste 200 de luptători Hamas în Rafah

Trupele Israelului au eliminat peste 200 de membri ai Hamas în Rafah și cantități mari de arme au fost localizate într-un subsol unde erau adăpostiți teroriști Hamas, transmit comandanții militari. Soldații ar fi găsit și zece lansatoare de rachete concepute pentru a trage rachete cu rază lungă de acțiune, dar informațiile nu au putut fi verificate independent.

Dincolo de acțiunile militare, diplomația internațională încearcă să aducă la aceeași masă israelienii și palestinienii. Șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, începe o nouă vizită în Orientul Mijlociu, în special în Israel şi la Ramallah, în Cisiordania, cu scopul de a ajunge la un armistiţiu în Fâşia Gaza. Ea merge mai întâi la Riad, în Arabia Saudită, apoi în Iordania de unde va lua avionul spre Tel Aviv.

Annalena Baerbock vrea, de asemenea, să discute din nou cu apropiaţii ostaticilor răpiţi de Hamas. În final, şefa diplomaţiei germane va dicuta cu reprezentanţi palestinieni la Ramallah, în teritoriul palestinian controlat de partidul Fatah.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE