Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israel-Hamas. Un ministru israelian susține că oprirea acum a războiului ar fi o „nebunie”: „E momentul să strângem de gât inamicul”

Ministrul de finanţe israelian, Bezalel Smotrich, a transmis că ar fi o mare greşeală ca ofensiva militară a Israelului în Fâşia Gaza să fie oprită acum, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Un ministru israelian spune că oprirea acum a războiului împotriva Hamas ar fi o „nebunie”

Războiul dintre Israel și Hamas durează deja de mai bine de nouă luni. Și, în opinia ministrului de Finanțe israelian, care are și o funcţie în cadrul Ministerului Apărării, nici nu ar trebui încheiat acum conflictul.

„Hamas se prăbuşeşte şi imploră o încetare a focului. Acesta este momentul să-l strângem de gât până când zdrobim şi distrugem inamicul. Să te opreşti acum, chiar înainte de sfârşit, şi să-l laşi să-şi revină şi să lupte din nou cu noi, este o nebunie fără sens”, a scris Bezalel Smotrich pe reţeaua socială X.

Israelienii protestează în stradă

Între timp, israelienii sunt în stradă. Mii de oameni au protestat duminică și i-au cerut premierului Benjamin Netanyahu să elibereze ostaticii rămaşi în captivitate în Fâşia Gaza.

„De nouă luni ostaticii sunt abandonaţi. Netanyahu, nu mai trage de timp. Îi vrem acasă şi depinde de tine să îi aduci acasă”, a declarat mama unui ostatic în faţa mulţimii în cursul unei manifestaţii la Tel Aviv, după cum a transmis ziarul Times of Israel.

Manifestaţii au avut loc şi la Ierusalim, în cadrul unei zile naţionale de protest pentru a marca nouă luni de la atacurile din 7 octombrie comise de gruparea islamistă palestiniană Hamas asupra Israelului.

Oamenii au mers până la reşedinţa oficială a lui Netanyahu și i-au cerut ca negocierile indirecte în curs de desfăşurare cu Hamas asupra unui acord de încetare a focului şi eliberarea de ostatici să se concretizeze. Ei cer și organizarea de noi alegeri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE