Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel mai mare eveniment dedicat industriei auto a revenit în Capitală, în campusul Universității Politehnica. Timp de trei zile, vizitatorii au putut admira mașini de colecție sau automobile ale viitorului și au putut afla informații despre inovațiile din domeniu.

300 de automobile expuse la AutoFEST

Peste 300 de automobile au fost expuse la AutoFEST și zeci de companii au prezentat aici cele mai noi tehnologii din domeniul auto. O mare importanță a fost acordată anul acesta sistemelor de siguranță în trafic, mai ales că România este pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de accidente rutiere.

Peste 1,3 milioane de oameni mor anual în ciuda sistemelor de siguranță din ce în ce mai avansate. Centura s-a inventat în 1959, airbag-ul în 1970, dar poliția face eforturi ca acestea sa fie ultima soluție. Mai importantă e prevenirea accidentelor.

Ion Bogdan, inspector principal de poliție: Prevenția e o muncă dificilă. Încercăm să intrăm profund în ideea de a se respecta regulile, mergem în școli să explicăm de ce se sancționează și vorbim despre consecințele și efectele grave.

Realitatea augmentată, tot mai prezentă în tehnologiile din industria auto

În ultima perioadă și realitatea augmentată e tot mai prezentă în tehnologiile din industria auto.

Specialiștii susțin că livrează un produs final cu hardware și software, ecrane și augmented reality, dotate cu hardware. Mai mult, produsul are multimedia bluetooth, comunicații de date mobile pentru navigație, traffic, audio.

Și probabil cea mai mare noutate pe care piața auto o așteaptă este tehnologia autonomă: mașinile care se conduc ”singure” prin sistemele avansate de asistență a șoferului. Acestea promit să reducă accidentele cauzate de erori umane și să îmbunătățească mobilitatea urbană.

AutoFEST este cel mai important eveniment dedicat industriei auto din România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE