Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu devastator la o fabrică de baterii de litiu din Coreea de Sud. Zeci de persoane au murit

Un incendiu puternic a izbucnit luni la o fabrică de baterii de litiu din Coreea de Sud. Pompierii au descoperit zeci de persoane carbonizate la fața locului.

Salvatorii au anunțat inițial că o persoană a murit, iar alta a suferit arsuri grave, 21 de persoane fiind date dispărute. Ulterior, au găsit aproape 20 de trupuri carbonizate la locul în care a izbucnit incendiul, notează agenția France Presse, citată de Agerpres.

”Nu putem încă să pătrundem în interior şi să desfăşurăm operaţiuni de salvare. O vom face imediat ce vom reuşi să stingem incendiul. Douăzeci şi unu de muncitori sunt în prezent daţi dispăruţi. Sperăm să le dăm de urmă datorită contactelor furnizate de întreprindere”, a declarat Kim Jin-young, un membru al echipelor de pompieri sosite la faţa locului, pentru sursa citată.

Cauza producerii incendiului rămâne deocamdată necunoscută.

Incendiul s-a declanşat într-o fabrică de baterii de litiu a companiei sud-coreeane Aricell, din Hwaseong, un oraș situat la 45 de kilometri sud de capitala Seul.

Imagini difuzate de agenţia Yonhap arată nori de fum dens ridicându-se deasupra clădirii fabricii distruse de flăcări.

Președintele Coreei de Sud a cerut să fie mobilizate toate efectivele de pompieri

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol le-a cerut autorităţilor locale să ”mobilizeze tot personalul şi echipamentele disponibile pentru a se concentra pe căutarea şi salvarea persoanelor", a anunţat Administrația prezidențială sud-coreeană.

De asemenea, preşedintele Yoon a atenţionat autorităţile că ele ar trebui "să asigure securitatea pompierilor dată fiind rapiditatea cu care se propagă focul".

Coreea de Sud este un important producător de baterii, inclusiv cele utilizate pentru vehiculele electrice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE