Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA analizează noi sancțiuni asupra Rusiei. Mike Waltz spune că sunt vizate sectoarele bancar, petrolier și energetic

Casa Albă ia în considerare să aplice Rusiei un nou pachet de sancțiuni. Declarația Washingtonului vine în contextul în care rușii au continuat bombardamentele asupra Ucrainei, chiar și după ce Donald Trump a condamnat atacurile.

Mike Waltz, consilierul de securitate al președintelui Donald Trump, a declarat că posibilele sancțiuni vizează sectorul bancar, petrolier și cel energetic. Asta în condițiile în care bombardamentele Rusiei în regiunea Dnipropetrovsk au continuat pentru trei nopți consecutive.

Americanii iau în calcul noi sancțiuni asupra Rusiei

Mike Waltz, consilierul de securitate al lui Donald Trump: „Donald Trump a vorbit despre acțiuni potențiale în domeniul bancar, acțiuni potențiale în sectorul petrolului și gazelor. Este hotărât să folosească atât stimulente, cât și sancțiuni, pentru a aduce ambele părți la masă, la discuții indirecte, vorbind despre acele elemente pe care le-am discutat pentru a duce acest lucru la un final permanent, cu o arhitectură de securitate condusă de Europa."

Atacurile din Ucraina au avut loc la câteva ore după ce Rusia a susținut că a recâștigat controlul asupra zonei de frontieră Kursk. Afirmații pe care Ucraina le neagă. Cu toate acestea, președintele ucrainean solicită aliaților occidentali să pună mai multă presiune pe Moscova.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Fiecare zi de lupte pe front dovedește că Rusia încearcă cu adevărat să înșele lumea, să înșele America, dar și pe alții și să prelungească acest război. Și de aceea avem nevoie de presiune. Presiunea este indispensabilă pentru a-i face pe ruși să ia toate măsurile. Orice este necesar pentru a opri războiul."

În tot acest timp, de la Washington au curs mesaje contradictorii. Donald Trump a declarat că se îndoiește de dorința președintelui rus de a pune capăt războiului.

„Putin nu avea niciun motiv să lanseze rachete în zone civile, orașe și localități, în ultimele zile. Acest lucru mă face să cred nu vrea să oprească războiul", a scris președintele american pe rețeaua sa, Truth Social. Cu doar o zi înainte, președintele american a declarat că Ucraina și Rusia sunt foarte aproape de un acord.

O Afirmație pe care liderul republican a reluat-o și în ultima sa declarație.

Donald Trump, președinte SUA: „Vreau ca ei (n.r.: Vladimir Putin și Volodimir Zelenski) să se oprească din bombardamente și să se așeze și să semneze o înțelegere. Și cred că avem limitele unei înțelegeri. Și vreau să o semneze. Să termine cu asta și să se întoarcă la viața de zi cu zi."

Conversația dintre Trump și Zelenski, de la funeraliile Papei Francisc, a fost prima întâlnire față în față dintre cei doi lideri, de la episodul nefericit din Biroul Oval. Atunci, delegația ucraineană a părăsit Casa Albă înainte ca Trump și Zelenski să susțină conferința de presă comună.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE