Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendii devastatoare în Grecia. Cel puțin doi oameni au murit, iar zeci de localități au fost evacuate

Cel puțin doi oameni au murit, iar zeci de localități au fost evacuate în Grecia, care se confruntă cu cele mai puternice incendii de vegetație din ultimele două decenii.

Pentru a face față situației complicate, Atena a solicitat ajutorul statelor-membre ale Uniunii Europene. Italia și Croația au anunțat deja despre trimiterea a trei avioane de intervenție.

Peste 400 de pompieri și 22 de aeronave luptă cu flăcările în regiunea Peloponez, într-o zonă montană.

Autoritățile au dispus evacuarea de urgență a populației, în condițiile în care flăcările au ajuns în unele localități și au distrus mai multe construcții.

”A fost încă o încă o zi dificilă. Din fericire, vântul s-a potolit. Condoleanțe celor două familii ale tinerilor care, din păcate, au murit în incendiul de zilele trecute.”, a declarat Sotiris Mourikis, viceguvernator.

Pompierii atrag atenția că focul s-ar putea extinde

Pompierii au anunțat că au reușit să localizeze principalul focar, dar în zonă mai sunt o mulțime de incendii mai mici. Din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic, există riscul ca focul să se extindă.

În ultimele luni, Grecia s-a confruntat cu peste 4.500 incendii de vegetație. Sezonul din acest an este unul dintre cele mai complicate din ultimii 20 de ani, în condițiile în care țara se confruntă cu secetă prelungită.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE