Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vreme extremă în lume. În Portugalia și Argentina sunt incendii. Inundațiile au produs șase victime în Japonia

Japonia și mai multe țări din Europa Centrală au fost lovite de inundații puternice. În centrul Japoniei, au murit deja șase oameni. Pe continente, Portugalia și Argentina se luptă cu incendii extinse de vegetație. Fumul degajat la arderea pădurilor a degradat puternic calitatea aerului în regiune, avertizează meteorologii.  

În Portugalia flăcările au distrus aproape 122 mii de hectare de vegetație. Șapte oameni au murit, iar aproape 170 au fost răniți. 

Serviciul european de monitorizare a atmosferei Copernicus a avertizat că, în luna septembrie, emisiile de carbon vor fi la cel mai înalt nivel de când au început măsurătorile acum 22 de ani. Norul mare de fum din Portugalia va afecta și țările vecine. 

Incendii violente de vegetație sunt și în Argentina, pe continentul sud-american. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări, iar locuitorii din zonă sunt evacuați. 

Leonardo Heredia, reprezentant Serviciul de Protecție Civilă: „A fost o zi foarte grea, un adevărat infern pentru întregul oraș, casele au ars. Acest incendiu este extrem de grav. Am văzut oameni disperați, am văzut case luând foc, am văzut răniți. Există un băiat care a suferit arsuri și leziuni, arsuri pe corp. A fost foarte greu.” 

Iar Japonia este lovită de inundații devastatoare. Cel puțin un om a murit, iar alți șase sunt dați dispăruți. Agenția meteorologică din țară a emis alerte de ploi puternice, inundații și alunecări de teren. 16 râuri au ieșit din matcă, iar mii de gospodării au rămas fără curent și apă potabilă. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE