Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ghid ANAF pentru utilizare aplicației e-Transport. Perioada de testare, valabilă până pe 31 august

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat lansarea Ghidului de utilizare pentru aplicația e-Transport.

Aplicația va fi în faza de testare până la data de 31 august 2024, perioadă în care utilizatorii pot să se familiarizeze cu funcționarea acesteia, fără a fi supuși sancțiunilor, conform unui comunicat oficial.

Pentru a accesa aplicația, utilizatorii trebuie să parcurgă procesul de înrolare, în urma căruia se va crea un profil de utilizator.

După finalizarea înrolării, utilizatorii pot vizualiza detaliile contului creat și au opțiunea de a se deconecta din ecranul de Profil Utilizator.

Cum va funcționa aplicație e-Transport

Pentru a iniția un transport, utilizatorii trebuie să completeze procesul de înregistrare a sesiunii, introducând informațiile necesare pentru a începe transportul într-un mod simplu și rapid.

În timpul unei sesiuni de transport activ, utilizatorii pot vedea: starea sesiunii și informațiile introduse, durata de la începutul transportului, semnalul GPS și GSM, precum și starea bateriei. Locația GPS se trimite automat către ANAF la fiecare minut.

În cazul unor probleme de semnal, utilizatorii vor primi notificări regulate. După finalizarea sesiunii de transport, șoferul va reveni la pagina de pornire.

ANAF reamintește că aplicația e-Transport se află în perioada de testare până la 31 august 2024, timp în care utilizatorii pot să se familiarizeze cu utilizarea acesteia fără riscul de a fi sancționați.

Conform comunicatului, sistemul național de monitorizare a transporturilor rutiere de bunuri, RO eTransport, este o componentă esențială în procesul de digitalizare a ANAF.

Acesta urmărește să îmbunătățească capacitatea administrativă de combatere a fraudei fiscale prin implementarea de soluții digitale inteligente, pentru gestionarea uniformă și controlul eficient al transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat și al transporturilor rutiere internaționale de bunuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE