Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania echipează avioanele pentru demnitari cu sisteme antirachetă

Trei avioane civile de mari dimensiuni, cu care circulă demnitarii din Germania, vor fi dotate cu sisteme de apărare antirachetă. Informația a fost publicată de Der Spiegel, care susține că doar oficialii de rang înalt vor putea călători cu ele.

Germania echipează avioanele pentru demnitari cu sisteme antirachetă

Este vorba despre trei aeronave de tip Airbus A350, care sunt utilizate de președintele Frank-Walter Steinmeier, de cancelarul Olaf Scholz și de ministrul de Externe Annalena Baerbock.

Sistemele cu care vor fi dotate aceste aeronave vor fi amplasate pe fuselași și vor dispune de diverși senzori, de infraroșu și de alte echipamente care vor fi capabile să bruieze senzorii de căutare pe care îi au rachetele. Aceste sisteme sunt făcute de o companie israeliană. Armata germană a primit deja în iunie unul dintre cele trei avioane.

Ministerul Apărării va trimite spre aprobarea comisiei de buget din Bundestag un contract de achiziție, iar el ar urma să fie ratificat până la finalul anului 2024.

La nivelul Forțelor Aeriene germane, există deja mai multe astfel de avioane militare de transport, care deja echipate în acest fel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE