Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden nu are Parkinson și nici nu ia medicamente, susține purtătoarea de cuvânt a președintelui SUA

Casa Albă respinge informațiile potrivit cărora președintele Joe Biden ar avea probleme neurologice, care i-ar putea afecta capacitatea de a conduce țara. În timpul celei mai recente conferințe de presă, purtătoarea de cuvânt a președintelui SUA a trebuit să facă față unui val de întrebări privind starea de sănătate a șefului statului. Potrivit jurnaliștilor de peste hotare, din iulie 2023 și până în martie anul acesta, Casa Albă ar fi fost vizitată de opt ori de un medic neurolog, care face cercetări privind boala Parkinson. Consilierul de presă al lui Biden spune că nu toate vizitele medicilor îl vizează pe președinte.

Casa Albă: Joe Biden nu este tratat pentru Parkinson

Un expert în boala Parkinson de la Walter Reed National Military Medical Center ar fi vizitat Casa Albă de opt ori în opt luni, din vara anului trecut până în primăvara acestui an, inclusiv cel puțin o dată pentru o întâlnire cu medicul președintelui Biden, conform registrelor oficiale ale vizitatorilor, consultate de publicația The New York Times.

Reporter: Dr. Kevin Cannard (specializat în boala Parkinson n.r.) a venit la Casa Albă în mod special în legătură cu starea președintelui?

Karine Jean-Pierre, purtătoare de cuvânt de la Casa Albă: Ți-am spus, Ed, ți-am spus. De asemenea, din motive de securitate nu putem divulga nume, nu putem divulga nume.

Reporter: Este public. M-am uitat înainte de a veni aici, este chiar acolo pentru ca toată lumea să vadă.

Ed, te înțeleg, nu pot să confirm nimic din toate astea pentru că trebuie să le respectăm intimitatea. Cred că și ei ar aprecia asta.

Este o informație publică...

Stai o secundă. Nu există niciun motiv să te iei de mine în acest mod agresiv.

Suntem puțin supărați aici cu privire la modul în care au fost comunicate presei informații despre el.

Ce v-a scăpat? Ce v-a scăpat?

Tot despre ce am întrebat.

Karine Jean-Pierre, purtătoare de cuvânt de la Casa Albă: „Ei bine, pot să vă spun asta, revenind puțin la Parkinson. Ca să vă dau unele răspunsuri aici, președintele a fost tratat pentru Parkinson? Nu. Este el tratat de Parkinson? Nu. Nu este. Ia medicamente pentru Parkinson? Nu. Deci acestea sunt lucrurile la care vă pot da răspunsuri complete, dar eu nu am de gând să confirm un specialist, orice specialist care vine la Casa Albă, din motive de confidențialitate”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE