Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Geoană i-a urat sănătate Regelui Mihai, deși monarhul a murit în 2017. „Am fost și în Senat când a avut ultimul discurs”

Mircea Geoană i-a urat sănătate Regelui Mihai, în primul interviu pe care l-a acordat după ce și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale. Fostul suveran al României a murit la 5 decembrie 2017.

Mă întorc la ceea ce spunea Regele Mihai în 2011, când a făcut 90 de ani. Dumnezeu să-i dea sănătate.

Am fost și în Senat când a avut ultimul discurs. A avut un discurs foarte important și a spus: «țara are nevoie de cârmuitori drepți și pricepuți». Astăzi, România nu are cârmuitori nici drepți și nici pricepuți”, a declarat Mircea Geoană într-un interviu acordat ProTV.

Ulterior, fostul secretar general adjunct al NATO a recunoscut că a făcut o „greșeală de exprimare”.

„În emisiunea de la ProTV, am făcut o greșeală de exprimare, când m-am referit la Regele Mihai, pe care o regret. Regele Mihai este unul dintre reperele națiunii române și va rămâne veșnic în memoria noastră pentru exemplul de decență, de sacrificiu și iubire de țară.
Odihnească-se în pace!”, a scris Mircea Geoană, pe Facebook.

În aceleași interviu, Geoană a afirmat că nu se simte reprezentat de niciunul dintre partidele existente.

„Astăzi eu nu mă mai simt reprezentat de niciunul dintre partidele existente şi, mai mult decât asta, când spun independent mai degrabă spun nedependent de partide, pentru că vreau ca preşedintele României să-i reprezinte pe toţi românii, că sunt PSD-işti, că sunt liberali, că sunt suveranişti, că sunt USR-işti sau UDMR-işti sau indecişi, cei de acasă, cei de afară. (...) Să terminăm cu ficţiunea aceasta că un preşedinte de la un partid ajunge eventual la Cotroceni şi peste noapte se dă de trei ori peste cap şi brusc devine independent", a precizat Mircea Geoană la Pro TV, potrivit Agerpres.

Ion Iliescu, despre Mircea Geoană: „S-a purtat ca un prostănac

În martie 2005, fostul președinte Ion Iliescu l-a făcut „prostănac” pe Mircea Geoană, într-o ședință a grupului senatorial al PSD, potrivit Adevărul.

„Mircea Geoană s-a purtat ca un prostănac între cele două tururi de scrutin ale prezidențialelor, când s-a dus prin țară și a spus că UDMR va fi alături de PSD la guvernare”.

Iliescu a apreciat că aceste afirmații ale lui Mircea Geoană au dus la pierderea unui număr important de voturi în Transilvania, ceea ce, în final, a însemnat pierderea alegerilor prezidențiale de către Adrian Năstase în anul 2004, conform sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE