Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Bebinca, „cel mai puternic taifun care atinge uscatul la Shanghai” din ultimii 75 de ani

Shanghaiul a fost lovit de cel mai puternic taifun din ultimii 75 de ani. Sute de mii de oameni au fost evacuați din orașul de pe coasta estică a Chinei, potrivit presei locale. Salvatorii au ajutat peste 60.000 de persoane afectate de furtuna foarte puternică. Vântul, însoțit de ploi torențiale, a bătut în rafale de până la 151 de kilometri pe oră.

Shanghaiul, lovit de cel mai puternic taifun din ultimii 75 de ani

Potrivit autorităților, a fost cea mai mare furtună care s-a abătut asupra orașului din 1949 încoace.

Zborurile de pe cele două aeroporturi principale ale orașului au fost anulate. De asemenea, au fost suspendate transportul feroviar și cel naval. Foarte multe străzi au fost închise din cauza copacilor doborâți și la fel și autostrăzile, iar limita de 40 km/h a fost impusă pentru circulaţia pe străzile din oraş.

Zeci de milioane de locuitori din Shanghai şi de pe coasta estică a Chinei s-au refugiat în locuinţe, în timp ce trotuarele s-au umplut de crengi, biciclete și panouri publicitare răsturnate.

VEZI GALERIA
8 imagini

Cu vânturi ce au atins viteze de până la 151 km/h, Bebinca este „cel mai puternic taifun care atinge uscatul la Shanghai după anul 1949”, a anunţat televiziunea de stat din China (CCTV), potrivit Agerpres.

„Este genul de lucru pe care l-ai vedea doar la televizor”, a scris un utilizator al Weibo, o platformă chineză de socializare, care a postat un videoclip cu copaci legănându-se violent într-o parcare.

O altă stradă din centrul oraşului a fost complet blocată de un arbore prăbuşit.

Se întâmplă rar ca Shanghaiul să fie lovit de vânturi foarte puternice, cu furtună și cu vârtejuri, care tind să ajungă mai degrabă mai la sud în China. Un alt taifun, Yagi, a ucis cel puțin patru persoane și a rănit 95, când a trecut prin insula Hainan din sudul Chinei luna aceasta, potrivit autorităților. Yagi a făcut ravagii și în Vietnam, cu zeci de morți și sute de răniți. Mai multe persoane au fost salvate și altele au fost date dispărute după ce un pod de peste trei sute de metri s-a prăbușit, în nordul țării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE